חמוצים יפניים

אחד הנשנושים הטעימים שיש, וגם ממש פשוט קל להכנה. אם יש לכם במקרר ירקות שקצת התעייפו - זהו חד משמעית אחד הדברים המושלמים שאפשר לעשות איתם

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 31/10/24 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעשר דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 גזרים קלופים

4 מלפפונים קטנים

חצי כרוב

1-2 פלפלים צבעוניים

1 פלפל חריף

3-4 צנוניות

4 פרוסות ג'ינג'ר

4 שיני שום

לנוזל ההחמצה:

3 כוסות מים חמים

כף מלח

חצי כוס סוכר

2 כוסות חומץ 5%

כפית שמן שומשום

להגשה:

שומשום שחור

אופן ההכנה:

1 פורסים את כל הירקות לפרוסות יחסית עבות.

2 מחממים בסיר מלח, סוכר, חומץ, שמן שומשום ומערבבים עד לביעבוע.

3 מניחים בצנצנת או בקופסה נקייה ומעוקרת את הירקות (אפשר לדחוס אותם אם צריך).

4 יוצקים את הנוזל שהכנו עד שהוא מכסה את כל הירקות.

5 אוטמים את הקופסה/צנצנת ומכניסים למקרר ללילה. למחרת כבר תוכלו להינות מחמוצים יפנים מושלמים.

עוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

חמוצים יפניים. יעל קצב (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
חמוצים יפניים. יעל קצב|צילום: יעל קצב, mako אוכל