קורנפלקס סינימיניס בהכנה ביתית
יש הרבה סיבות להכין דגני בוקר לבד בבית: מהמחיר השערורייתי של המוצרים הקנויים, דרך הכיף וההתרגשות שבהכנה לבד ועד העובדה שבואו, זה יוצא ממש ממש טעים. מוכנים לנסות? אנחנו מזהירים, זה ממכר
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
2 וחצי כוסות קמח לבן (אפשר להמיר עד חצי מהכמות בקמח מלא)
חצי כוס סוכר לבן (ניתן להמיר ב-3 כפות של ממתיק אחר, כמו מייפל)
1 כף קינמון
חצי כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
150 גרם חמאה רכה (אפשר להמיר בשמן קוקוס)
חצי כוס מים
להברשה:
50 גרם חמאה רכה
רבע כוס סוכר לבן
1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות.
2 מערבבים בקערה או במעבד מזון את הקמח, הסוכר, הקינמון והמלח. מוסיפים את הווניל, החמאה והמים ומערבבים/מעבדים לקבלת בצק.

3 מחלקים את הבצק לשניים.
4 מרדדים כל מחצית של הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי של כחצי ס"מ.
5 מברישים את הבצק בחמאה ומפזרים סוכר וקינמון.
6 חותכים את יריעות הבצק לריבועים קטנים בסכין או גלגלת.
7 אופים 10-15 דקות, עד להזהבה עדינה. הבצק יתקשה רק לאחר הצינון, אז זה בסדר להוציא אותו כשהוא עדיין מעט רך.
8 מניחים לבצק להתקרר לגמרי ומפרידים בקלות לריבועים.

ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים
** מאחסנים עד שבוע בצנצנת אטומה (אבל אל תדאגו, זה ייגמר הרבה לפני).