קורנפלקס סינימיניס בהכנה ביתית

יש הרבה סיבות להכין דגני בוקר לבד בבית: מהמחיר השערורייתי של המוצרים הקנויים, דרך הכיף וההתרגשות שבהכנה לבד ועד העובדה שבואו, זה יוצא ממש ממש טעים. מוכנים לנסות? אנחנו מזהירים, זה ממכר

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 08/05/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 וחצי כוסות קמח לבן (אפשר להמיר עד חצי מהכמות בקמח מלא)

חצי כוס סוכר לבן (ניתן להמיר ב-3 כפות של ממתיק אחר, כמו מייפל)

1 כף קינמון

חצי כפית מלח

1 כפית תמצית וניל

150 גרם חמאה רכה (אפשר להמיר בשמן קוקוס)

חצי כוס מים

להברשה:

50 גרם חמאה רכה

רבע כוס סוכר לבן

1 כפית קינמון

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות.

2 מערבבים בקערה או במעבד מזון את הקמח, הסוכר, הקינמון והמלח. מוסיפים את הווניל, החמאה והמים ומערבבים/מעבדים לקבלת בצק.

קורנפלקס קינמון ביתי. זהירות, ממכר (צילום: יעל קצב)
קורנפלקס קינמון ביתי. זהירות, ממכר|צילום: יעל קצב

3 מחלקים את הבצק לשניים.

4 מרדדים כל מחצית של הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי של כחצי ס"מ.

5 מברישים את הבצק בחמאה ומפזרים סוכר וקינמון.

6 חותכים את יריעות הבצק לריבועים קטנים בסכין או גלגלת.

7 אופים 10-15 דקות, עד להזהבה עדינה. הבצק יתקשה רק לאחר הצינון, אז זה בסדר להוציא אותו כשהוא עדיין מעט רך.

8 מניחים לבצק להתקרר לגמרי ומפרידים בקלות לריבועים.

כמו סינימיניס, אבל שהכנתם לבד (צילום: יעל קצב)
כמו סינימיניס, אבל שהכנתם לבד|צילום: יעל קצב

ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים

או באינסטגרם המהמם שלה

** מאחסנים עד שבוע בצנצנת אטומה (אבל אל תדאגו, זה ייגמר הרבה לפני).