מאפה פילו וגבינות במחבת

הוא פריך מבחוץ, יש לו שכבה של גבינות שוות מבפנים והוא באמת לוקח כמה דקות הכנה: המאפה הזה סוגר ארוחת ערב טעימה ומזינה לכל המשפחה בכלום מאמץ

יעל קצב | mako | פורסם 14/08/25 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (4 מנות):

חבילת בצק פילו, מופשרת (300 גרם)

לבלילה

2 ביצים

1 כוס חלב

חצי כוס שמן

למילוי

בלוק גבינה בולגרית, מגוררת

100 גרם מוצרלה, מגוררת

רבע כוס בצל ירוק קצוץ

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מבלי לפתוח את בצק הפילו המגולגל, חותכים את עלי הפילו לרצועות בעזרת סכין.

2 בקערה מערבבים ביצים, חלב ושמן.

3 בקערה אחרת מערבבים את תערובת המילוי.

4 שמים מחבת נון סטיק (בקוטר בינוני-גדול) מעל להבה בינונית. משמנים עם חמאה או שמן.  

5 מניחים בצורה מרושלת מחצית מרצועות העלים, כך שבסיס המחבת יכוסה.

6 יוצקים חצי מתערובת הבלילה על העלים.

7 מניחים מעל את תערובת המילוי.  

8 מפזרים מעל את המחצית השנייה של רצועות עלי הפילו, ומעל את המחצית השנייה של הבלילה. 

9 מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-10 דקות בערך עד להזהבה.

10 הופכים בעזרת צלחת או תרווד, ומחזירים לבישול נוסף על הצד השני עד שהמאפה מזהיב.

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

מאפה פילו וגבינות במחבת. אף אחד לא יסרב לזה (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
מאפה פילו וגבינות במחבת. אף אחד לא יסרב לזה|צילום: יעל קצב, mako אוכל
מאפה פילו וגבינות במחבת. איזה טריק! (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
מאפה פילו וגבינות במחבת. איזה טריק!|צילום: יעל קצב, mako אוכל

 

מאפה פילו וגבינות במחבת. באמת שזה קלי קלות (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
מאפה פילו וגבינות במחבת. באמת שזה קלי קלות|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!