מק אנד צ'יז מהחלומות שלכם

הוא קרמי כמו שאתם מדמיינים שהמק אנד צ'יז המושלם צריך להיות, אבל גם פריך ופציח באופן שמלטף את האוזן והפה, כדי שאפשר יהיה ליהנות מהקונטרסט. והטעם? שחיתות במיטבה. אז מי בא למק אנד צ'יז?

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 11/06/25 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

500 גרם פסטה קצרה

3 כפות חמאה

3 כפות קמח

2 וחצי כוסות חלב

1 כוס שמנת מתוקה

100 גרם גבינה צהובה מגוררת

50 גרם מוצרלה מגוררת

100 גרם גבינת צ'דר מגוררת

מלח

פלפל שחור

רבע כפית פפריקה

קורט אגוז מוסקט (לא חובה אבל מוסיף עומק)

לטופינג:

חצי כוס פירורי לחם או פנקו

2 כפות חמאה מומסת

20 גרם צ'דר מגוררת

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, עד לדרגת אל דנטה. מסננים ושומרים בצד.

2 מכינים רוטב בשמל בסיסי: ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים קמח וטורפים דקה-שתיים עד לקבלת תערובת בצבע זהוב. מוסיפים בהדרגה את החלב והשמנת תוך כדי טריפה, כדי שלא ייווצרו גושים. מביאים לרתיחה קלה ומבשלים עד שהרוטב מסמיך.

3 מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הגבינות בהדרגה ותוך כדי ערבוב, עד שהן נמסות. מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה ואגוז מוסקט.

4 מערבבים את הפסטה עם בשמל הגבינות עד שהיא מצופה היטב, ומעבירים לתבנית בינונית.

5 מחממים תנור ל-180 מעלות.

6 מכינים טופינג, לקרמול פריך בתנור: מערבבים בקערה פירורי לחם, חמאה מומסת וגבינת צ'דר. מפזרים את התערובת על הפסטה.

7 אופים 15-20 דקות, עד שהחלק העליון מזהיב.

מק אנד צ'יז של יעל קצב. טעים גם בלי השכבה העליונה (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
מק אנד צ'יז של יעל קצב. טעים גם בלי השכבה העליונה|צילום: יעל קצב, mako אוכל
מק אנד צ'יז של יעל קצב. אבל יותר טעים עם (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
אבל יותר טעים עם :)|צילום: יעל קצב, mako אוכל

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

בתיאבון!