צילום׃ אלי כלאכודה

לינגוויני ציידים

חזרתם הביתה רעבים כמו זאבים? הנה מתכון של ג'וז ודניאל ללינגוויני ציידים: פסטה עם בשר ברווז, חזה אווז מעושן והמון עשבי תיבול. מנה טעימה, מושקעת ובעיקר מפוצצת טעמים. אין לכם מטחנת בשר? פשוט קנו טחון

שניר אנג-סלע | mako אוכל | פורסם 26/08/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 1.6 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 חבילה של לינגוויני, מבושלים אל דנטה לפי הוראות היצרן

מעט שמן זית, לטיגון הבשר

4 שיני שום, פרוסות

5-6 עלי בזיליקום טריים

חצי כפית צ'ילי יבש

1 כוס יין אדום יבש

2 כוסות רוטב עגבניות, ביתי או קנוי מאיכות טובה

מלח

פלפל שחור גרוס

2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה

4 כפות פרמזן מגורר

לבשר:

500 גרם שוק ברווז, עם עור וללא עצמות

50 גרם שמאלץ

100 גרם חזה אווז מעושן

רבע חבילת תימין טרי

חצי חבילת עלי מרווה טריים

רבע חבילת עלי אורגנו טריים

1 כף גרגירי פלפל אנגלי

2 כפות גרגירי ערער שלמים

1 כפית פלפל שחור גרוס

5 כפות ברנדי או קוניאק

מלח

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הבשר: מערבבים את כל המרכיבים יחד, ומעבירים למקרר לשעתיים. טוחנים את התערובת במטחנת בשר, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. הטעם צריך להיות ארומטי, כשהברנדי ועשבי התיבול מורגשים היטב (אם אין מטחנת בשר, קונים את כל המצרכים טחונים וקוצצים את עשבי התיבול).

2 מכדררים את התערובת הטחונה ל-6 כדורים שווים ומאחסנים במקרר.

3 מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן זית ומטגנים את כדורי הבשר תוך פירוק שלהם בכף עץ (כמו בולונז). אחרי שכל תערובת הבשר משנה צבע מוסיפים את שיני השום, הבזיליקום והצ'ילי ומטגנים שתי דקות נוספות.

4 מוסיפים למחבת את היין האדום, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהיין מצטמצם בחצי. 

5 מוסיפים את רוטב העגבניות, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הפסטה המבושלת ומקפיצים הכל יחד.

6 מפזרים את הפרמזן המגורד והפטרוזיליה הקצוצה, ומגישים.