צילום׃ solucionfotografica, Istock

רביולי ממולא בגבינת ריקוטה עם פרמזן

מנה עשירה של פסטה עם רוטב עסיסי: רבילוי ממולא בריקוטה ופרמזן בתוספת פלפלים

קרן דולב כהן | מאסטר שף | פורסם 13/10/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 258 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

300 גרם קמח לבן

3 ביצים

כף שמן זית

קורט מלח

מילוי

קופסא ריקוטה

100 גרם פרמזן + 10 גרם לקישוט

מלח ופלפל

רוטב

100 גרם חמאה

מרווה

תוספות

1 פלפל אדום – ללא גרעינים, חתוך לקוביות

1 פלפל ירוק- ללא גרעינים, חתוך לקוביות

1 פלפל צהוב - ללא גרעינים, חתוך לקוביות

2 שן שום – חתוך לרצועות

4 בצל ירוק- חתוך לעיגולים (לבן וירוק בנפרד)

שמן זית

מלח פלפל

אופן ההכנה:

1 מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים למשטח עבודה ויוצרים כדור, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לשעה.

2 להכנת המילוי מערבבים יחד את הגבינות ומתבלים במלח ופלפל ושומרים במקרר.

3 להכנת מחית הפלפלים -  מחממים במחבת את השמן ומטגנים טיגון קצר את הפלפל האדום ביחד עם שום, מניחים בצד להתקרר וטוחנים למחית במעבד מזון או בעזרת מוט בלנדר, מתבלים במלח ופלפל.

4 במחבת נקייה מחממים את השמן זית ומטגנים טיגון קצר את הפלפל הירוק עם הירוק של בצל הירוק, מניחים בצד להתקרר וטוחנים למחית במעבד מזון או בעזרת מוט בלנדר, מתבלים במלח ופלפל. 5.  במחבת נקייה מחממים שמן זית, מטגנים טיגון קצר את הפלפל הצהוב ביחד עם החלק הלבן של בצל הירוק, מניחים בצד להתקרר וטוחנים למחית במעבד מזון או בעזרת מוט בלנדר, מתבלים במלח ופלפל.

6 על משטח מקומח וגדול!! מרדדים את הבצק למלבן. 7. מקפלים את שני צדדי הבצק אחד על השני כך שנוצר שלוש שכבות בצק. 8. מעבירים דרך מכונת הפסטה כאשר היא נמצאת במצב שהרווח הוא פתוח לגמרי (מספר 1), כל הזמן דואגים שהמכונה מקומחת היטב. 9. מקפלים את הבצק לשנים ומקטנים את הרווח (מספר 2) ומעבירים את הבצק שוב דרך המכונה. 10. ממשיכים להעביר את הבצק (עכשיו מבלי לקפל לפני) דרך המכונה כאשר כל מעבר מקטינים את הרווח עד למספר 5. 11.  במידה והבצק לא דק מספיק ניתן להעביר דרך מספר 6. 12. פורסים את הבצק על משטח המקומח וחותכים אותו לשני חלקים שווים. 13. לוקחים את מילוי הגבינה ושמים כמות של כף ברווחים שווים לאורך חלק אחד של הבצק. 14. בעזרת האצבע מרטיבים את השולים של הבצק ואת הרווחים בין המילוי ובזהירות מניחים את החלק השני מעל הבצק עם המילוי. חשוב- להדק את הבצק סביב המילוי על-מנת להוציא את האוויר כך שנוצרות בליטות קטנות לאורך הבצק. 15.  בעזרת סכין מחלקים את הבצק בין כל מילוי תוך שמירה על רווחים (2-3 ס"מ). 16. ליצור רביולי עגול לוקחים חותכן עוגיות עגולה וקורצים עיגולים, לצורת ריבוע ניתן עם סכין או חותכן מרובע. שומרים את הרביולי המוכן על משטח מקומח. 17.  מרתיחים סיר גדול עם מים וממליחים. 18.  מחממים את החמאה עם המרווה במחבת כבדה. 19.  מכניסים את הרביולי (לא כולם ביחד) למים עד שהרביולי צפים (כדקה). 20.  מסננים ומעבירים למחבת עם החמאה. 21. מוצאים לצלחת. 22.  בעזרת כף או סקוויזר מטפטפים מספר טיפות מכל אחת ממחית הפלפלים שהכנו על הרביולי ומפזרים את הפרמזן