צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

לזניה אנטיפסטי עם גבינות רזות

קחו ירקות קלויים, תערובת של כמה גבינות, כולן 5 אחוז, רוטב עגבניות ועלי פסטה - והפכו אותם ללזניית מופת צמחונית, טעימה ואפילו לא כל כך משמינה. כדאי לכם

יניב פרטוש תמיר | mako אוכל | פורסם 23/02/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 56 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 חבילה דפי לזניה

1 בטטה בינונית

2 קישואים

1 חציל בינוני

מעט שמן זית

1 חבילה גבינה כחושה (טוב טעם או כנען)

500 גרם גבינה לבנה 5%

1 קוביית גבינת פטה 5%

מעט קמח

3 ביצים

מעט אגוז מוסקט

בזיליקום טרי, קצוץ

מלח

2 צנצנות רוטב עגבניות מוכן, או רוטב עגבניות ביתי

מעט אורגנו יבש

אופן ההכנה:

>> רוצים לזכות בקורס בישול באיטליה על חשבוננו (כולל טיסה, כולל הכל)? לחצו כאן

1 חותכים את הבטטה, הקישואים והחציל לפרוסות בעובי חצי ס"מ. מניחים את פרוסות הירקות בתבנית משומנת, משמנים אותן קלות גם מלמעלה וצולים ב-180 מעלות כ- 20 דקות.

פסטה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מכינים את הירקות|צילום: אסף אמברם, mako אוכל
פסטה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מיד נכנסים לתנור|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

2 מערבבים בקערה את הגבינות, הקמח, הביצים, אגוז המוסקט, הבזיליקום והמלח ומניחים בצד.

פסטה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
תערובת הגבינות|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

3 יוצקים מעט רוטב עגבניות בתבנית אפייה עמוקה, ומעל מניחים שכבה של עלי לזניה בצורת רעפים. יוצקים על עלי הלזניה מעט רוטב עגבניות ומסדרים את פרוסות החציל.

פסטה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מורחים את הרוטב|צילום: אסף אמברם, mako אוכל
פסטה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מסדרים את עלי הפסטה|צילום: אסף אמברם, mako אוכל
פסטה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מסדרים את החצילים|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

4 מניחים על החצילים שכבה מתערובת הגבינות, עליה שכבה של עלי לזניה, רוטב עגבניות, פרוסות בטטה, גבינות ושכבה נוספת של עלי לזניה. על עלי הלזניה יוצקים רוטב עגבניות, תערובת גבינות ופרוסות קישואים. מתבלים באורגנו יבש ואופים 40 דקות ב-175 מעלות.

פסטה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
שכבת גבינות|צילום: אסף אמברם, mako אוכל
פסטה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
שכבת בטטות|צילום: אסף אמברם, mako אוכל
פסטה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
שכבת קישואים|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

>> בשבוע שעבר הכנו ספגטי ברוטב מהיר של קישואים ולימון