לזניה אנטיפסטי עם גבינות רזות
קחו ירקות קלויים, תערובת של כמה גבינות, כולן 5 אחוז, רוטב עגבניות ועלי פסטה - והפכו אותם ללזניית מופת צמחונית, טעימה ואפילו לא כל כך משמינה. כדאי לכם
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 חבילה דפי לזניה
1 בטטה בינונית
2 קישואים
1 חציל בינוני
מעט שמן זית
1 חבילה גבינה כחושה (טוב טעם או כנען)
500 גרם גבינה לבנה 5%
1 קוביית גבינת פטה 5%
מעט קמח
3 ביצים
מעט אגוז מוסקט
בזיליקום טרי, קצוץ
מלח
2 צנצנות רוטב עגבניות מוכן, או רוטב עגבניות ביתי
מעט אורגנו יבש
אופן ההכנה:
>> רוצים לזכות בקורס בישול באיטליה על חשבוננו (כולל טיסה, כולל הכל)? לחצו כאן
1 חותכים את הבטטה, הקישואים והחציל לפרוסות בעובי חצי ס"מ. מניחים את פרוסות הירקות בתבנית משומנת, משמנים אותן קלות גם מלמעלה וצולים ב-180 מעלות כ- 20 דקות.
2 מערבבים בקערה את הגבינות, הקמח, הביצים, אגוז המוסקט, הבזיליקום והמלח ומניחים בצד.
3 יוצקים מעט רוטב עגבניות בתבנית אפייה עמוקה, ומעל מניחים שכבה של עלי לזניה בצורת רעפים. יוצקים על עלי הלזניה מעט רוטב עגבניות ומסדרים את פרוסות החציל.
4 מניחים על החצילים שכבה מתערובת הגבינות, עליה שכבה של עלי לזניה, רוטב עגבניות, פרוסות בטטה, גבינות ושכבה נוספת של עלי לזניה. על עלי הלזניה יוצקים רוטב עגבניות, תערובת גבינות ופרוסות קישואים. מתבלים באורגנו יבש ואופים 40 דקות ב-175 מעלות.