פסטה עם כבדי עוף ויין אדום
רוטב מנחם ומשביע, שמוכן בתוך עשרים דקות
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
500 גרם פסטה ארוכה
1/4 כוס שמן זית
400 גרם כבדי עוף מנוקים
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
30 גרם חמאה (או 2 כפות שמן זית)
1 בצל גדול פרוס דק
עלים מענף תימין (או עלה מרווה קצוץ)
2 שיני שום קצוצות דק
2 כפות רסק עגבניות
2 כוסות יין אדום יבש
1/4 כוס יין מרסלה (או שרי או פורט)
להגשה
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן זית בסיר רחב או במחבת גדולה ועמוקה על להבה בינונית. מוסיפים כבדי עוף ומטגנים מכל הצדדים עד השחמה. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לצלחת.
2 מוסיפים חמאה וממיסים על להבה בינונית-נמוכה. מוסיפים בצל ותימין או מרווה ומטגנים כ-5 דקות עד הזהבה עדינה. מוסיפים שום ומטגנים עד שניחוחו מורגש אך בלי שישחים.
3 מוסיפים רסק עגבניות, מערבבים ומבשלים דקה. מוסיפים יין אדום יבש ומביאים לרתיחה. מבשלים בבעבוע עדין דקות אחדות עד שהרוטב מצטמצם.
4 בינתיים מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה.
5 מוסיפים מרסלה לרוטב ומבשלים דקתיים. מוסיפים את הכבדים ומחממים יחד בעדינות דקה-שתיים נוספות. מסירים מהכיריים.
6 מסננים את הפסטה ומסדרים בצלחות הגשה. יוצקים מעל את הרוטב, מפזרים פטרוזיליה ומגישים מייד.
* גיוון: פסטה עם כבדי עוף, יין ושמפיניון: לפני שמטגנים את הכבדים מטגנים כוס פטריות שמפיניון שלמות קטנות (או חצויות) בשמן זית עד הזהבה. מוציאים, שומרים בצד ומוסיפים בסוף לרוטב המוכן.