פפרדלה ראגו
פסטה מעולה עם ראגו בקר וכבד עוף, יין אדום, ירקות שורש ועשבי תיבול. כמו בולונז, אבל איזה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
2 בצלים לבנים, קצוצים
¼ כוס שמן זית
400 גרם בשר בקר רזה טחון גס
100 גרם כבדי עוף קצוצים דק
¼ כוס יין אדום
4 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות
4 שיני שום כתושות
3 כפות רסק עגבניות
2 גזרים, חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות (כולל הגבעול)
2 גבעולי כרשה, פרוסים דק
2 שורש פטרוזיליה, חתוכים לקוביות
2 כוסות מים
מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט
1 חבילה פסטה רחבה (רצוי פפרדלה)
צרור פטרוזיליה טרייה, קצוצה
אופן ההכנה:
1 בסיר עמוק מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה מוחלטת.
2 מוסיפים את בשר הבקר והכבדים – מטגנים ומפוררים את הבשר והכבדים עד לקבלת פירורים.
3 מוסיפים את היין האדום, העגבניות, השום ורסק העגבניות, מערבבים היטב ומבשלים 15 דקות.
4 מוסיפים את כל הירקות ושתי כוסות מים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 40 דקות. מערבבים מדי 10 דקות. מוסיפים מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט.
5 בסיר נפרד מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
6 מסננים ומוסיפים את הפסטה לסיר הראגו. מערבבים ומוסיפים חופן של פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!