פסטה ללא גלוטן - בלי מכונת פסטה
3 מרכיבים, כמה דקות של עבודה, מערוך וגלגלת - זה כל מה שאתם צריכים בשביל להתפנק עם פסטה ביתית מעולה ונטולת גלוטן. החיסרון היחיד, שהוא גם יתרון: צריך לאכול אותה מיד
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
160 גרם קמח שקדים
160 גרם קמח טפיוקה
2 ביצים שלמות גודל M
2 חלמונים
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הקמחים בקערה גדולה ויוצרים גומה במרכז.
2 שופכים פנימה את הביצים והחלמונים ומתחילים לערבב בכף עץ. במהלך הערבוב ייווצרו גושים, וייתכן שתרגישו שהבצק יבש מדי, אבל אל דאגה – הלחות של הביצים תפתור את הבעיה.
3 לשים את הבצק 3-5 דקות, עד שהוא חלק ומבריק, ומניחים לחצי שעה במקרר.
4 מקמחים משטח עבודה בקמח טפיוקה ומרדדים את הבצק לעלה דק ככל האפשר.
5 חותכים את הבצק המרודד לרצועות באורך 5 ס"מ (הכי קל בעזרת גלגלת), ובינתיים מביאים לרתיחה סיר של מי מלח.
6 מבשלים את הפסטה 3-5 דקות, עד שהיא צפה, ומעבירים לרוטב.
* במקום 2 ביצים ועוד 2 חלמונים אפשר להשתמש ב-3 ביצים.
* את הפסטה הזו לא ניתן להכין מראש ואז לייבש ולאחסן, כי היא תישבר. מכינים ומיד אוכלים.
* רון יוחננוב הוא בעל קבוצת הפייסבוק מבשלים ואופים עם רון יוחננוב.