ניוקי תפ"א, בטטה וארטישוק ירושלמי ברוטב חמאה ויין לבן
עננים נימוחים עם מתיקות עדינה של בטטה. הארטישוק הירושלמי נותן לו טוויסט מיוחד.
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לניוקי: 1 ארטישוק ירושלמי בינוני
1 בטטה בינונית
3 תפוחי אדמה קטנים
30 גרם קמח פסטה
30 גרם קמח רגיל
לרוטב: שתי שיני שום
25 גרם חמאה
רבע כוס יין לבן
טימין
פרמז'ן
אופן ההכנה:
לניוקי:
שמים את הארטישוק הירושלמי, הבטטה והתפ"א בתנור, בחום של 200 מעלות עד לריכוך (בערך שעה וחצי).
מחכים מעט שיתקרר, מועכים לפירה (משקל העיסה לפני הוספת הקמח צריך להיות 350 גרם). מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שכולו נטמע. מקמחים משטח עבודה בנדיבות, יוצרים צורת נקניק, חותכים לחתיכות קטנות (רצוי לגלגל כל ניוקי על מזלג, ליצירת פסים).
מבשלים במים רותחים, מומלחים, עד שהניוקי צפים.
במחבת מטגנים את השום בחמאה למספר דקות, מוסיפים טימין, מלח ופלפל וממשיכים לטגן. מוסיפים רבע כוס יין לבן ומצמצמים מעט את הרוטב. מגררים מעט פרמז'ן.
מוסיפים את הניוקי ומקפיצים קלות במחבת עד שהם מתכסים ברוטב.
מעבירים לצלחת הגשה, מגררים מעל עוד פרמז'ן.