צילום׃ דן פרץ, יחסי ציבור

ריגטוני בולונז

מתכון מנצח לפסטה ברוטב עגבניות ובשר טחון

לאון אלקלעי | null | פורסם 02/06/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

500 גרם ספגטי

1 קילו בשר בקר טחון

800 גרם עגבניות קלופות וקצוצות

200 גרם בצל לבן קצוץ דק

1 גזר קלוף וקצוץ קטן

1 ענף סלרי ללא עלים קצוץ

4 כפות שמן

שן שום

כוס יין לבן

1/4 כפית אורגנו

מלח

פלפל שחור גרוס

פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 בסיר עם תחתית עבה ומכסה תואם שמים את השמן והבצל, מזהיבים על להבה נמוכה כ- 5 דקות, מוסיפים את הבשר, מפוררים אותו ומבשלים עד שצבעו חום.

2 מוסיפים את השום והיין. מביאים לרתיחה ומצמצמים.

3 מוסיפים את העגבניות, מביאים לרתיחה, מוסיפים אורגנו, מלח ופלפל שחור.

4 מכסים ומבשלים על להבה נמוכה ביותר למשך 3 שעות לפחות. הבשר צריך להיות רך מאוד ועסיסי. טועמים ומתבלים במלח אם צריך.

5 מבשלים את הפסטה לדרגת אל דנטה, מסננים ושומרים חצי כוס ממי הבישול.

6 מחזירים את הפסטה לסיר, מוסיפים רוטב ומעט ממי הבישול של הפסטה.

7 מעבירים לצלחות הגשה, בוזקים פטרוזיליה.

* מדי יום שישי מתקיים בקניון CINEMALL בחיפה "שוק&COOK", שוק אוכל וסדנאות בישול עם שפים מובילים בישראל. המתכון מתוך סדנת השף עם לאון אלקלעי.