צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל
פסטה פטה ששברה את הרשת
לא כל שטות שאנחנו מוצאים בטיקטוק אנחנו ממהרים לנסות בבית, אנחנו יותר בוגרים מזה, אבל את הטריק הזה לפסטה משהו בנו הפציר שננסה מיד, והמשהו הזה צדק. איזה רוטב, יא אללה, וכמה שהוא קליל להכנה
| mako אוכל
| פורסם 08/02/21
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (5 מנות):
חבילת פסטה (איזו שאוהבים), מבושלת לפי הוראות היצרן
חצי סלסילה גדולה של עגבניות שרי תמר
גבינת פטה כבשים 20%
רבע כוס שמן זית
חצי כוס יין לבן (לא חובה)
3 שיני שום, כתושות
חופן עלי בזיליקום טריים
פרמזן, להגשה
תוספות אפשריות:
בצל אדום, פרוס
פלפל אדום, חתוך לרצועות
צ'ילי חריף יבש או טרי, קצוץ דק
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 מסדרים בתבנית בינונית את העגבניות, ובמרכז מניחים את גוש הגבינה (בשלמותו).
3 מזלפים שמן זית (ויין, אם רוצים) ומכניסים ללא כיסוי לתנור לחצי שעה, או עד שהעגבניות והגבינה צרובות יפה (אם הפסטה לא מבושלת, אפשר לבשל אותה בזמן הזה).
4 מוציאים את התבנית מהתנור ומוסיפים את השום והבזיליקום. מועכים ומערבבים היטב.
5 מוסיפים את הפסטה ומערבבים. מגישים עם הרבה פרמזן.