פשטידת זיטי אפויה
האיטלקים קוראים לזה פסטיצ'יו, האמריקאים בייקד זיטי – ואנחנו, אנחנו לא קוראים לזה בכלל אלא פשוט דוחפים את התבנית לתנור ונהנים מארוחת בוקר, צהריים או ערב בדיוק כמו שאנחנו אוהבים. והבונוס: זה טעים גם קר
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
חומרים לתבנית פיירקס 25*30 ס"מ:
1 חבילת פסטה פנה
50 גרם חמאה
1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
1 כרובית קטנה, חלוטה ומפורקת לפרחים קטנים
2 שיני שום, קצוצות
1 כפית עלי רוזמרין קצוצים דק דק
3 עגבניות, קלופות וקצוצות
250-300 גרם גבינת ריקוטה
1 גביע שמנת חמוצה
100 גרם פרמזן מגוררת
3 כפות פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
1 מחממים מחבת עם חמאה ומטגנים את הבצל 2-3 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים את פרחי הכרובית ומקפיצים עוד 3 דקות להזהבה. מתבלים בשום, רוזמרין, מלח ופלפל. מוסיפים את העגבניות ומערבבים יחד עוד 2 דקות.
2 מחממים סיר עם הרבה מי מלח ומבשלים את הפסטה עד לדרגת אל דנטה. מסננים ומעבירים לערבוב עם הכרובית והעגבניות.
3 משטחים את התערובת בתבנית משומנת.
4 מערבבים את הריקוטה עם השמנת, חצי מכמות הפרמזן, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. משטחים על הפסטה.
5 מחממים תנור ל-190 מעלות.
6 מפזרים את יתרת הפרמזן ופירורי הלחם מעל ואופים 25 דקות או עד לבעבוע והזהבה.