פשטידת זיטי אפויה

האיטלקים קוראים לזה פסטיצ'יו, האמריקאים בייקד זיטי – ואנחנו, אנחנו לא קוראים לזה בכלל אלא פשוט דוחפים את התבנית לתנור ונהנים מארוחת בוקר, צהריים או ערב בדיוק כמו שאנחנו אוהבים. והבונוס: זה טעים גם קר

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 12/12/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 88 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

חומרים לתבנית פיירקס 25*30 ס"מ:

1 חבילת פסטה פנה

50 גרם חמאה

1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות

1 כרובית קטנה, חלוטה ומפורקת לפרחים קטנים

2 שיני שום, קצוצות

1 כפית עלי רוזמרין קצוצים דק דק

3 עגבניות, קלופות וקצוצות

250-300 גרם גבינת ריקוטה

1 גביע שמנת חמוצה

100 גרם פרמזן מגוררת

3 כפות פירורי לחם

מלח

פלפל שחור

קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1 מחממים מחבת עם חמאה ומטגנים את הבצל 2-3 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים את פרחי הכרובית ומקפיצים עוד 3 דקות להזהבה. מתבלים בשום, רוזמרין, מלח ופלפל. מוסיפים את העגבניות ומערבבים יחד עוד 2 דקות.

2 מחממים סיר עם הרבה מי מלח ומבשלים את הפסטה עד לדרגת אל דנטה. מסננים ומעבירים לערבוב עם הכרובית והעגבניות.

3 משטחים את התערובת בתבנית משומנת.

4 מערבבים את הריקוטה עם השמנת, חצי מכמות הפרמזן, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. משטחים על הפסטה.

5 מחממים תנור ל-190 מעלות.

6 מפזרים את יתרת הפרמזן ופירורי הלחם מעל ואופים 25 דקות או עד לבעבוע והזהבה.