צילום׃ שי אפגין, יחסי ציבור
פסטה שמנת-פסטו
פסטה פנה עם גבינת טוב טעם ורוטב עשיר ומשובח של שמנת, פסטו ועגבניות מיובשות
ברק חי חורש | טרה
| פורסם 07/01/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
2 וחצי כוסות פסטה פנה יבשה
2 מיכל שמנת מתוקה 32%
100 גרם חמאה של טרה
4 כפות פסטו
2 שיני שום – קצוצות דק
3כפות גבינת טוב טעם
8 יח' עגבניות מיובשות – חתוכות לקוביות קטנות
מלח
תערובת פלפלת גרוסה
סומק
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הפסטה בסיר עם מים רותחים עד ריכוך (כ – 7 דקות לרמת אלדנטה) ומסננים. משמנים עם מעט שמן ומניחים בקערה.
2 מחממים מחבת (עמוקה) עם חמאה ומטגנים בה את השום והפסטו.
3 מוסיפים למחבת את השמנת ומצמצמים כמספר דקות עד הסמכת הרוטב.
4 מוסיפים את גבינת טוב טעם ואת העגבניות המיובשות, מערבבים היטב ומתבלים.
5 מוסיפים את הפסטה למחבת, מערבבים היטב, מקשטים ומגישים.