צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל

מק אנד צ'יז

יש המון מתכונים וגרסאות למק אנד צ'יז, אבל עם כל הכבוד אליהן, אם רוצים את חוויית המק אנד צ'יז המושלמת צריך להכין רוטב בשמל, לערבב צ'דר ומוצרלה ולשגר להקרמה בתנור. אחרי זה לא תוכלו לחזור לגרסת האינסטנט

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 01/02/24 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 75 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בשמל. למרות חשש מסוים מהכנת רוטב בשמל שעשוי מרביכה ומועמס בגבינת צ'דר, הוא חיוני להכנת מק אנד צ'יז כהלכתו, ורצוי ששפע ממנו יהיה מעורבב עם הפסטה. בגרסה הזאת הצ'דר מביאה טעם וצבע, והמוצרלה את המתיחה.

 

תוספות. תרד, כרישה, פטריות (טריות, מיובשות או מחית כמהין), עשבי תיבול, שום ועוד תוספות יצירתיות מוזמנות בברכה.

 

הקרמה. בשביל אקסטרה הקרמה מפזרים פירורי לחם וגבינה קשה מעל ושולחים לתנור לפני ההגשה.

מרכיבים :

ל-4 מנות:

חבילת מקרוני קצר (500 גרם)

מלח

לבשמל:

4 כפות חמאה

4 כפות קמח

2 כוסות חלב

100 גרם צ׳דר כתומה מגוררת

100 גרם מוצרלה יבשה מגוררת

חצי כפית אבקת חרדל (לא חובה אבל מוסיף)

מלח ופלפל גרוס

להקרמה:

פירורי לחם

עוד קצת צ'דר מגוררת

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 מכינים בשמל: ממיסים חמאה במחבת רחבה. מוסיפים קמח, מערבבים בכף עץ להטמעתו בשומן ומוסיפים חלב. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב, מוסיפים צ׳דר, מתבלים במלח ופלפל (ואבקת חרדל - לא חובה), מערבבים מעט שהרוטב מתעבה ומסירים מהאש.

מק אנד צ'יז לפני הקרמה (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
מק אנד צ'יז לפני הקרמה|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל
טה דה: מק אנד צ'יז כהלכתו (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
טה דה: מק אנד צ'יז כהלכתו|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

3 מבשלים את הפסטה במי מלח רותחים רק עד לדרגת אל דנטה (חשוב שיישאר לפסטה עוד מקום לספוג נוזלים בחיבור עם הרוטב).

4 מסננים את הפסטה, מערבבים דקה-שתיים עם הבשמל ומעבירים לתבנית. 

5 מפזרים פירורי לחם וצ'דר (או גבינה קשה אחרת) ואופים כחצי שעה עד להשחמה והקרמה. 

מק אנד צ'יז (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
מק אנד צ'יז|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

* ניתן לוותר על התנור אם לא מעוניינים באפקט ההקרמה.