רביולי ללא גלוטן
בצק טרי במילויים ביתיים מעולים
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (7 מנות):
לבצק
100 גרם קמח אורז
200 גרם קמח קונדיטור
200 גר` תערובת קמח ללחם בר-אל
60 גרם שמן קנולה/חמניות
4 חלמונים
2 ביצים שלמות
70 מ"ל מים (או מי סלק/תרד לגיוון)
למלית גבינה ותרד
300 גרם גבינה בולגרית/עזים מעודנת/ריקוטה
300 גרם תרד שלוק במים וסחוט מנוזלים
מלח, פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
למלית בטטה ותפוחי אדמה
2 בטטות בינוניות
2 תפוחי אדמה בינוניים
מלח, פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
1 מכינים את המלית מראש ומניחים בצד.
2 טוחנים/מועכים יחד את הגבינה והתרד.מתבלים במעט מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
3 למלית הבטטה-תפו"א: אופים בתנור עד ריכוך, מקלפים ומועכים – מוסיפים מלח/פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם.
להכנת הבצק
1 מערבבים במיקסר את כל מרכיבי הבצק יחד במשך 2 דקות במהירות 2.
2 מעבירים למשטח עבודה ומהדקים לגוש חלק בלישה ידנית.
2 מרדדים במכונת פסטה עד לעובי דק מאוד. בערך 2 מ"מ (ניתן גם לרדד באופן ידני, אך מומלץ במכונת פסטה).
3 מיישרים את רצועות הבצק הדקיקות על משטח עבודה, מברישים קלות במים ומזלפים לרוחב רצועת הבצק, במרכז, גבעות מהמלית המועדפת תוך שמירת מרווחים של כ-3 ס"מ.
4 מניחים מעל עלה נוסף של בצק. מהדקים/מסמנים עם דופן כף היד את ההפרדה בין יחידות הרביולי ותוך כדי משתמשים בתנועה זו לחילוץ 'כיסי אוויר' שנוצרו בסגירה.
5 עם קורצן רביולי (או גלגלת מיוחדת) חותכים ומפרידים את הרביולי לריבועים שלמים, חצאי ריבוע, עיגול או סגירה ידנית ללא קורצן - עניין של העדפה.
6 מאחסנים בקופסא אטומה תוך הפרדה בין השכבות בנייר שעווה/אפייה/גיליונות ניילון הפרדה ומקפיאים.
7 הבישול: מביאים לרתיחה מים מומלחים מעט ומכניסים את הרביולי, כמות קטנה בכל פעם כדי לא לצנן את המים יותר מדי ולמנוע הידבקות. מבשלים כ-8 דקות על להבה מונמכת. הרביולי אמורים לצוף כעבור 6 דקות בישול. שולים עם כף מחוררת ומעבירים לצלחת. יוצקים רוטב ומגישים חם.
לעוד מתכונים מקוריים וטעימים המיועדים לאוכלוסיות מיוחדות (צליאק, סוכרת, כולסטרול, דיאטה וכו') היכנסו לבלוג קולינריא