צילום׃ none

רביולי ללא גלוטן

בצק טרי במילויים ביתיים מעולים

תמי בן דוד | הבלוג קולינריא | פורסם 08/09/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 73 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (7 מנות):

לבצק

100 גרם קמח אורז

200 גרם קמח קונדיטור

200 גר` תערובת קמח ללחם בר-אל

60 גרם שמן קנולה/חמניות

4 חלמונים

2 ביצים שלמות

70 מ"ל מים (או מי סלק/תרד לגיוון)

למלית גבינה ותרד

300 גרם גבינה בולגרית/עזים מעודנת/ריקוטה

300 גרם תרד שלוק במים וסחוט מנוזלים

מלח, פלפל שחור

מעט אגוז מוסקט

למלית בטטה ותפוחי אדמה

2 בטטות בינוניות

2 תפוחי אדמה בינוניים

מלח, פלפל שחור

מעט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1 מכינים את המלית מראש ומניחים בצד.

2 טוחנים/מועכים יחד את הגבינה והתרד.מתבלים במעט מלח, פלפל ואגוז מוסקט.

3 למלית הבטטה-תפו"א: אופים בתנור עד ריכוך, מקלפים ומועכים – מוסיפים מלח/פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם.

 להכנת הבצק

1 מערבבים במיקסר את כל מרכיבי הבצק יחד במשך 2 דקות במהירות 2.

2 מעבירים למשטח עבודה ומהדקים לגוש חלק בלישה ידנית.

2 מרדדים במכונת פסטה עד לעובי דק מאוד. בערך 2 מ"מ (ניתן גם לרדד באופן ידני, אך מומלץ במכונת פסטה).

3 מיישרים את רצועות הבצק הדקיקות על משטח עבודה, מברישים קלות במים ומזלפים לרוחב רצועת הבצק, במרכז, גבעות מהמלית המועדפת תוך שמירת מרווחים של כ-3 ס"מ.

4 מניחים מעל עלה נוסף של בצק. מהדקים/מסמנים עם דופן כף היד את ההפרדה בין יחידות הרביולי ותוך כדי משתמשים בתנועה זו לחילוץ 'כיסי אוויר' שנוצרו בסגירה.

5 עם קורצן רביולי (או גלגלת מיוחדת) חותכים ומפרידים את הרביולי לריבועים שלמים, חצאי ריבוע, עיגול או סגירה ידנית ללא קורצן - עניין של העדפה.

6 מאחסנים בקופסא אטומה תוך הפרדה בין השכבות בנייר שעווה/אפייה/גיליונות ניילון הפרדה ומקפיאים.

7 הבישול: מביאים לרתיחה מים מומלחים מעט ומכניסים את הרביולי, כמות קטנה בכל פעם כדי לא לצנן את המים יותר מדי ולמנוע הידבקות. מבשלים כ-8 דקות על להבה מונמכת. הרביולי אמורים לצוף כעבור 6 דקות בישול. שולים עם כף מחוררת ומעבירים לצלחת. יוצקים רוטב ומגישים חם.

לעוד מתכונים מקוריים וטעימים המיועדים לאוכלוסיות מיוחדות (צליאק, סוכרת, כולסטרול, דיאטה וכו') היכנסו לבלוג קולינריא