קיגל קלאסי עם טוויסט
ארז קומרובסקי עם מתכון פחמימתי מנחם ומשמח לבב
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 קילוגרם אטריות ביצים דקות
3 כפות פלוס 2 כוסות שמן תירס
2 כוסות סוכר
2 כוסות קוביות דלעת מסוכרת (ניתן להשיג בחנויות לפירות מיובשים, ואם לא בא לכם לכתת רגליכם כדי להשיג אותה, אתם מוזמנים להחליף בצימוקים)
מלח ים גס לפי הטעם
1 כף גרגירי פלפל שחור
1 כף פלפל אדום
1 כף גרגירי פלפל ירוק
אופן ההכנה:
1 מבשלים את האטריות בהרבה מים ומלח ים עם 3 כפות שמן, עד שהן מתרככות. מסננים.
2 בסיר שטוח מחממים את הסוכר ואת השמן עד שנוצר קרמל כהה. מוסיפים את הקרמל ואת השמן החמים לאטריות, ומערבבים.
3 כותשים את שלושת סוגי הפלפלים ומוסיפים אותם לאטריות יחד עם קוביות הדלעת המסוכרת. מתבלים במלח ים גס.
4 יוצקים את כל האטריות לתבנית עגולה ממתכת בקוטר 28 ס"מ. מכסים בנייר אלומיניום ואופים במשך שעות אחדות בטמפרטורה של 150 מעלות, או משאירים בתנור למשך הלילה בטמפרטורה של 100 מעלות.
5 הופכים על צלחת הגשה ומגישים.
>> אם כבר התנור עובד כל הלילה, לא תדחפו פנימה גם איזה ג'חנון?