תמונת AVI׃ mako

פסטה ביתית ברוטב בולונז שקדי עגל וערמונים

אנינות ופשטות במנה אחת שכולה תענוג

עמנואל רוזנצוייג | מאסטר שף | פורסם 08/09/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.9 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לפסטה

2 כוסות קמח פסטה (אם אין, אפשר קמח לבן)

2 ביצים + 8 חלמונים

1/2 כפית כמון

כף פפריקה מתוקה מעושנת

קורט מלח

לבולונז

2 כפות חומץ

חצי קילו בשר בקר טחון

300 גרם שקדי עגל, רצוי מחלק הלבלב (התחתון)

שמן זית

מעט חמאה

2 בצלים, קצוצים לקוביות קטנות

4 שיני שום, קצוצות דק

1/2 פלפל צ'ילי, נקי מגרעינים, קצוץ דק

מעט כמון

1/2 כפית בהרט

כף פפריקה מתוקה מעושנת

מלח, פלפל שחור

100 גרם ערמונים (משקית בוואקום), חתוכים לחצי

20 עגבניות שרי, מורתחות ומקולפות

1/2 כוס כוסברה טרייה קצוצה

בקבוק פסאטה (רוטב עגבניות) או קופסה של עגבניות מרוסקות ומחית רסק עגבניות

אופן ההכנה:

להכנת הפסטה:

1 מערבבים ביד את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת מרקם אחיד, גמיש ונעים. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר במשך חצי שעה לפחות.

2 מעבדים את הבצק במכונת פסטה, עד דרגה 7 וחותכים לפסים (טליאטלה).

3 מרתיחים מים בסיר גדול עם 2 כפות מלח ומבשלים את הפסטה במשך 4-5 דקות.

4 מסננים ושומרים 3-4 כפות ממי הבישול כדי להוסיף לרוטב הבולונז.

להכנת הבולונז:

1 מרתיחים סיר עם מים ומוסיפים שתי כפות חומץ רגיל.

2 מכניסים את שקדי העגל ומבשלים במשך 10 דקות.

3 מסננים ותחת זרם מים קרים, מסירים את הקרום אשר עוטף את שקדי העגל.

4 חותכים את שקדי העגל לנתחים קטנים (בערך 2 ס"מ).

5 מטגנים בשמן זית או חמאה את חתיכות השקדים במשך כמה דקות, עד שהן מתחילות להזהיב.

6 מטגנים את קוביות הבצל בסיר רחב (או ווק) בשמן זית עד להזהבה.

7 מוסיפים את השום והצ'ילי הטרי ומקפיצים במשך חצי דקה.

8 מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שצבעו משתנה.

9 מתבלים בכמון, בהרט, פפריקה.

10 מוסיפים את הערמונים, העגבניות והפסאטה (או רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות), מכסים ומבשלים במשך 50 דקות. אם הרוטב נעשה סמיך מידי, מוסיפים מעט מים רותחים.

11 כ-10 דקות לפני סוף הבישול, מוסיפים את השקדים המטוגנים.

12 מוסיפים מעט ממי בישול הפסטה ומערבבים.

להרכבת המנה:

1 בצלחת עמוקה מניחים את הפסטה.

2 עורמים על גבי הפסטה כמות נדיבה של בולונז ומגישים.