צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
פסטה ברוטב בטטה קרמי
רוצים לתקתק ארוחת פסטה בריאה, אבל שתהיה מוקרמת ועשירה? הנה הפתרון: טוחנים בטטות מאודות עם נוזל קוקוס, ומקבלים רוטב שמנתי נהדר, עם כל היתרונות של שמנת ובלי החסרונות
עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל
| פורסם 15/01/18
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
חבילת פסטה פנה
שתי בטטות קטנות, קלופות וחתוכות לקוביות
מעט שמן זית, לטיגון
בצל, קצוץ
3 שיני שום, כתושות
חצי עד שלושת רבעי פחית נוזל קוקוס (10-17 אחוז שומן)
מעט מלח
שליש צרור כוסברה, קצוץ גס
כפית שמן שומשום
אופן ההכנה:
1 מאדים את קוביות הבטטה בסלסילת אידוי או שושנת אידוי (אם אין, אפשר לאפות את הבטטות בתנור או אפילו לבשל במיקרו).
2 מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה.
3 מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים 2 דקות נוספות תוך ערבוב. נזהרים לא לשרוף את השום. מורידים מהאש.
4 טוחנים בבלנדר או במעבד מזון את הבטטה, נוזל הקוקוס והמלח.
5 מחממים שוב את המחבת, מוסיפים את הרוטב ומחממים תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הכוסברה והפסטה ומערבבים.
6 מורידים מהאש, מוסיפים שמן שומשום, מערבבים ומגישים.