ניוקי עם שמנת ופטריות
מתכון לניוקי ביתי עם רוטב חלבי עשיר. מנה משביעה ומפנקת
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
6 תפוחי אדמה, אדומים וצהובים
מלח גס
30 גרם חמאה
1 חלמון
150-200 גרם קמח (כוס וקצת)
לרוטב:
מיכל שמנת מתוקה
פטריות
שמן או חמאה, לטיגון
רבע כוס חלב
מלח ופלפל
קינמון
אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
1 הניוקי: מסדרים את תפוחי האדמה על חופנים של מלח גס על תבנית התנור ואופים ב-220 מעלות 45-60 דקות, עד שהם מתרככים.
2 חוצים את תפוחי האדמה, מוציאים את תוכנם ומועכים לפירה.
3 מעבירים לקערה ומוסיפים את החמאה, החלמון והקמח. מערבבים עד לקבלת בצק.
4 יוצרים מהבצק נחש, חוצים אותו לשניים וחותכים חתיכות קטנות באלכסון.
5 מרתיחים מים עם מלח, מכניסים את הניוקי ומבשלים כדקה.
6 לרוטב: מחממים את השמנת המתוקה בסיר קטן. מטגנים במחבת גדולה פטריות בשמן או חמאה, עד שהן משחימות.
7 מוסיפים את החלב לשמנת.
8 מערבבים את הפטריות עם השמנת ומתבלים במלח, פלפל, קינמון ואגוז מוסקט.
9 מערבבים את הניוקי עם הרוטב ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!