תמונת AVI׃ אורטל דהן

פסטה בשלושה טעמים, עם רוטב של תבשיל ירקות שורש ובשר

פסטה ביתית בשלושה צבעים מרעננים, מוגשת עם קדירת בשר וירקות שורש

סלמה פיומי | מאסטר שף | פורסם 18/01/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.6 229 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

לתבשיל:

חצי קילו של אנטרקוט, מנוקה משומן שמסביב וחתוך לקוביות של 3X3 ס"מ

1 בטטה, חתוכה לקוביות

6-7 תפוחי אדמה קטנים מקולפים

6-7 בצלים קטנים קלופים

4 שיני שום קלופות

כפית וחצי מלח

פלפל שחור

3/4 כפית בהרט

1/2 כפית חוואיג' למרק

1/4 כפית קינמון

1/4 כפית כורכום

1/4 כפית כמון

1/4 כוס שמן זית

1/3 כוס שמן קנולה

3/4 כוס מים

לפסטה:

1/4 2 כוסות קמח

2 ביצים

1/2 כפית מלח

4 כפות שמן זית

3/4 רבע כוס מים

1 סלק אפוי ורך, קצוץ דק

חופן של עלי פטרוזיליה, קצוצים דק

חופן של עלי בזיליקום, קצוצים דק

5 עלי מנגולד, ללא החלק הלבן

אופן ההכנה:

1 מכניסים לסיר לחץ את כל חומרי התבשיל, מערבבים ושמים על אש בינונית למשך 40-50 דקות.

2 הכנת בצק הפסטה: מניחים את הקמח על משטח העבודה ויוצרים ממנו גבעה. יוצרים גומה במרכז ומכניסים לתוך את המלח, הביצים, השמן והמים. לשים את הבצק 4-5 דקות, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד ל-20 דקות.

3 מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים: לשים לתוך החלק הראשון כף מהסלק הקצוץ. לשים אל תוך החלק השני 2 כפיות פטרוזיליה ובזיליקום. נותנים ל-2 החלקים לנוח 10 דקות. אל החלק השלישי לא מכניסים כלום.

4 מתחילים לרדד את הבצק – קודם כל את החלק ללא התוספות: מרדדים לעובי של 1 מילימטר במכונת פסטה, וחותכים אותו לרצועות ארוכות בעובי של חצי סנטימטר. עושים את אותה הפעולה עם שאר הבצקים.

5 את הפסטה מבשלים כ-5 דקות במים ממולחים רותחים. מוציאים ומסננים את הפסטה.

6 מעבירים את הפסטה המסוננת לווק ומקפיצים עם המנגולד, 2 כפות שמן זית ומעט מלח.

7 חוזרים לסיר הלחץ. מפרידים את הבשר מהירקות, וטוחנים את הירקות למחית גסה ביחד עם נוזלי הבישול.

8 הרכבת המנה: יוצקים ממחית הירקות מהתבשיל במרכז צלחת עמוקה. מעל מניחים את האטריות המוקפצות עם עלי המנגולד ומעל את חתיכות הבשר. מקשטים ב-2 עלי בזיליקום.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!