פסטה קרבונרה
מוגש שילוב מנצח בין המתכון מבית הורי, איפה שהתאהתי במטבח האיטלקי לבין הגרסא הצמחונית אותה הכרתי בטיול ברומא. צמחונים / שומרי כשרות יכולים לדלג על הבשר ולהמשיך עם יתר המתכון - ההנאה מובטחת גם להם.
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
לארבעה סועדים:חבילת פסטה ברילה
בצל בינוני-גדול
2 שיני שום
4 קישואים בינוניים
100 גרם בייקון
100 גרם סלמי רו סרוולט
100 גרם פנצ'טה
(ניתן להחליף אחד הנקניקים לקבנוס
או להוסיף לקרניבורים ממש)
100 גרם פרמזן איטלקי
100 גרם פקורינו
80 גרם מוצרלה
בזיליקום חתןך
5 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם.
אופן ההכנה:
מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן ובמקביל מכינים את הקרבונרה (יש לשאוף שהפסאה תהיה מוכנה בזמן שהמחבת יהיה ערוך לקראתה..)
מטגנים במחבת רחב בצל בשמן זית, עד הזהבה.
בינתיים מקלפים וקוצצים דק את השום ומקלפים את הקישואים וחותכים ראשית לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ ואותן לרבעים.
מוסיפים את השום ודקה לאחר מכן את הקישואים.
מוסיפים קצת מלח ופלפל.
חותכים את הנקניקים לחתיכות בגודל בינוני ומוסיפים למחבת. מטגנים יחד כ 2-4 דקות - עד שהנקניקים נעשים קריספים.
מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב.
מוסיפים את הגבינות ואת הבזיליקום וממשיכים לערבב עד שהן נמסות לתוך התערובת.
יוצרים מעין גומה במרכז המחבת ושוברים לתוכה את הביצים* ומערבבים מהר (חשוב שבשלב זה המחבת וכל הרכיבים יהיו חמים מאוד).
מערבבים היטב את כל התערובת במשך 2-3 דקות וניתן לגשת לשולחן.
* כמות הביצים במתכון נגזרת מכמות הסועדים. לפי האיטלקים, פסטה קרבונרה יש להכין עם מספר ביצים לפי מספר הסועדים+1.