פסטה פטריות אפויה
מנה מעלפת של פסטה עם שמנת ופטריות, אפויה בתנור עם חלמוני ביצים. יותר מגרה או יותר טעים? קשה להחליט
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
דוקסל פטריות:
1 בצל גדול קצוץ
600 גר' פטריות שמפיניון קצוצות
½ כוס יין לבן
2 כפות חמאה
לפסטה:
400 גר' פסטה פפרדלה
750 מ"ל שמנת מתוקה
4 כפות שמנת חמוצה
4 חלמוני ביצה
בצל ירוק קצוץ לקישוט
אופן ההכנה:
1 מבשלים פסטה פפרדלה במשך 9 דקות במים רותחים עם מלח. לאחר מכן מוציאים למי קרח לעצירת הבישול.
2 במקביל מכינים דוקסל פטריות: מטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומטגנים גם אותן.
3 מוסיפים יין לבן ומביאים לרתיחה. מוסיפים את החמאה, מערבבים, ומוסיפים מלח ופלפל.
4 במחבת גדולה (שניתן להכניס לתנור) מוסיפים לדוקסל שמנת מתוקה ומצמצמים עד שהשמנת הופכת לרוטב סמיך.
5 מוסיפים את הפסטה למחבת ומערבבים עד שהשמנת עוטפת את הפסטה.
6 מכניסים את המחבת לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ואופים במשך 4 דקות.
7 מוציאים את המחבת בזהירות מהתנור, מניחים מעל את חלמוני הביצה, ומחזירים לתנור לעוד דקה.
8 מוציאים מהתנור, מניחים מעל את השמנת החמוצה ואת טבעות הבצל הירוק.
* מומלץ להכין כל מנה בנפרד במחבת אלומיניום, ולהגיש לכל סועד באופן אישי.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!