צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

קנלוני במילוי טונה וגבינה

פינוק אמיתי במינימום עבודה: קנלוני ממולאים בטונה וגבינה, ברוטב עשיר של עגבניות ושמנת. מנה איטלקית שנראית מושקעת, אבל בעצם היא קלי קלות

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 12/08/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לרוטב

בצל גדול, קצוץ

3-4 עגבניות חתוכות גס

3 שיני שום

250 מ"ל שמנת לבישול

מלח

מעט אגוז מוסקט

מעט שמן זית לטיגון

למילוי

חבילה של קנלוני

500 גרם גבינת אורדה או ריקוטה

2 יחידות טונה בשמן זית

חופן בזיליקום קצוץ

חופן אגוזי פקאן (כ-50 גרם)

אופן ההכנה:

1 מטגנים בשמן זית את הבצל הקצוץ עד עד שהוא הופך שקוף, מוסיפים את העגבניות והשום ומבשלים על אש קטנה כ-15 דקות. מוסיפים כוס מים ומבשלים 10 דקות נוספות.

2 מוסיפים את השמנת והתבלינים, מבשלים כ-5 דקות ומסירים מהאש.

3 מערבבים את כל המצרכים למילוי (למעט הקנלוני).

4 מעבירים את המילוי לשק זילוף וממלאים את צינורות הקנלוני הריקים.

5 מניחים את הקנלוני בתבנית אפייה, יוצקים את הרוטב כך שיכסה היטב את הקנלוני ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל-35-40 דקות.