פסטה עם שרימפס, עגבניות שרי וקלמטה
מתכון קליל וטעים במיוחד - כולם מבקשים מנה שניה :)
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
4 סועדים - 3+2 כפות שמן זית
מיץ לימון מלימון שלם
4+1 שיני שום כתושות / קצוצות
כף וחצי תערובת תיבול איטלקית
פסטה ספגטי לארבעה סועדים
50 גרם צנוברים
15 עגבניות שרי חצויות
15-20 זיתי קלמטה
500 גרם שרימפס
ופרמז'ן לפי הטעם
אופן ההכנה:
מראש - משרים את השרימפסים לשעה שעתיים לפחות בתערובת של שתי כפות שמן זית, מיץ לימון, שן שום כתושה וחצי כף מתערובת התיבול האיטלקית
1 מכינים ספגטי לפי הוראות היצרן
2 קולים צנוברים על מחבת בלי שמן
3 מקפיצים במחבת נפרד את השרימפסים עד שמבושלים (כשורודים סוגרים את האש)
4 מחממים שמן זית במחבת, ומטגנים את העגבניות, כשמתרככות מוסיפים שום + תבלין איטלקי
5 חותכים את הזיתים לפרוסות ומוסיפים פנימה
6 כשהעגבניות מבושלות למדי מוסיפים את השרימפס ומקפיצים ברוטב עד שהם סופגים חלק מהנוזלים
7 מוסיפים את הספגטי ומערבבים מעט במחבת
8 מגישים עם צנוברים קלויים ופרמז'ן מעל