צילום׃ עמרי אנדרס צורף
פסטה עם ירקות ירוקים
מנת פחמימות מקסימה עם ארטישוק, ברוקולי, פולי סויה ובזיליקום - והכל ב-10 דקות עבודה
עמרי אנדרס צורף | mako
| פורסם 04/11/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
300 גרם פסטה פידליני (בזכות זמן הבישול הקצר)
4 תחתיות ארטישוק טריות
חצי ראש ברוקולי
חופן פולי סויה טריים (אם אוהבים אפשר גם מארז 200 גרם שלם)
מיץ מחצי לימון
מלח גס, פלפל
נענע או בזיליקום – שניהם עובדים טוב בתור ה"ירוק החי"
1 כוס מי קרח
אופן ההכנה:
1 מרתיחים מים בסיר גדול.
2 פורסים את לבבות הארטישוק לפרוסות עבות. חותכים את הברוקולי לגודל ביס.
3 מוסיפים את הפסטה לסיר, ולאחריה גם את הברוקולי, הארטישוק ופולי הסויה. מבשלים 3-4 דקות ומוציאים למסננת. שופכים את מי הקרח – לא יותר מכוס כדי לא לקרר את המנה יתר על המידה.
4 מעבירים לקערה, סוחטים חצי לימון, קורעים עלי נענע או בזיליקום, ממליחים ומפלפלים. מערבבים ומגישים מיד.