פסטה ירקות צלויים על קרם עדשים כתומות
3 אהבות שלנו משלב המתכון הזה: פסטה אורקייטה (הקצרה עם השקע במרכז), ירקות צלויים בשמן זית וקרם של עדשים כתומות. מאחורי הסירים השף יוגב ירוס, שיודע להגשים לנו חלומות בלי שנבקש, ויודע לעשות את זה פשוט
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
תגידו מה שתרצו על הריאליטי הקולינרי ששוטף לנו את מסכי הטלוויזיה בשנים האחרונות (ויש לי רגשות לכאן ולכאן בנושא, כמו לרבים אחרים בתחום) - אני חושב שניתן לזקוף לזכות הטרנד הטלוויזיוני הזה התעוררות מרשימה בשיח הקולינרי, שמחלחלת עמוק ליומיום שלנו. בהתאם עולה גם הביקוש למוצרים שאנחנו שומעים עליהם בפלטפורמות השונות, וכך ניתן למצוא היום כמעט בכל מינימרקט שכונתי מגוון מרשים של פסטות איכות, יחד עם כל העולם הקולינרי שמתלווה אליהן - צלפים, אנשובי, עגבניות איטלקיות ודומיהם.
אז לא מזמן נתקלתי בסופר בפסטה הזו שאני אישית מאוד מחבב, אורקייטה, או בתרגום חופשי מאיטלקית "אוזניים קטנות". מקורה בחבל פוליה הדרומית, באיטליה (חלק מהעקב בארץ המגף), שם ניתן עוד למצוא אותה בגרסתה הטרייה, אצל סבתות שמרדדות בצק פסטה בסיסי מאוד, על בסיס קמח ומים, קורצות לעיגולים קטנים ונותנות את הלחיצה הקטנה, שמקנה לאורקייטה את צורתה הייחודית ומרקמה הנגיס. מחזה מהפנט.
לא מצאתם אורקייטה? לא קרה כלום, גם כל פסטה קצרה אחרת תעבוד יופי.
במתכון הזה השילוב של הפסטה עם המון ירקות, ומתחת הקרמיות המפתיעה של קרם העדשים, נותנים לנו מנה מאוד מספקת וטעימה ועל הדרך בריאה, טבעונית, יחסית זולה ובעיקר פשוטה מאוד להכנה, כי למי יש סבלנות לשטויות של שפים. אז יאללה, לעבודה.
מרכיבים :
200 גרם פסטה אורקייטה
שלושת רבעי כוס עדשים כתומות
מלח ים
2 שיני שום
1 ראש קטן של כרובית
2 בצלים סגולים בינוניים
3 קישואים קטנים
שמן זית
קורט פלפל שאטה גרוס
100 גרם עלי תרד טריים, שטופים
מיץ מחצי לימון גדול
אופן ההכנה:
1 שמים את העדשים בסיר קטן ומוסיפים מים פושרים עד לגובה של 4 ס"מ מעל העדשים. ממליחים מעט את המים ומוסיפים שן שום אחת. מבשלים כ-20 דקות, עד שהעדשים רכות.
2 בינתיים מטפלים בירקות: מחממים תנור ל-220 מעלות. מפרידים את הכרובית לפרחים קטנים, חותכים את הבצלים לאורכם לרבעים ואת הקישואים חותכים לפרוסות עבות. מתבלים את הירקות במעט שמן זית ומלח וצולים עד הזהבה יפה, בין 15 ל-20 דקות (שימו לב: הקישואים יהיו מוכנים ראשונים והכרובית אחרונה. הוציאו כל ירק כשהוא מוכן). מניחים לירקות להצטנן מעט.
3 מסננים את העדשים (שומרים את מי הבישול) ומעבירים למעבד מזון. טוחנים את העדשים לקרם חלק תוך הוספת מי הבישול, עד שמתקבל מרקם כמו של חומוס חלק וקרמי. ממליחים, מכסים ומשאירים במקום חמים (ייתכן שהקרם יסמיך מעט בינתיים. במקרה כזה ניתן להוסיף עוד ממי הבישול או מעט מים חמים).
4 מפרדים את הבצלים לעלים יפים.
5 מבשלים את הפסטה בהרבה מי מלח עד לדרגת אל דנטה (לפי הוראות היצרן), מסננים ומשמנים מעט (לא שוטפים במים קרים).
6 פורסים את שן השום שנותרה לפרוסות דקיקות ככל הניתן ושמים במחבת עם מעט שמן זית והשאטה. מחממים ומטגנים יחד את שהשום מתחיל להזהיב. מוסיפים מיד את כל הירקות ומקפיצים יחד כחצי דקה.
7 במקביל יוצקים את קרם העדשים לקערות הגשה ומורחים יפה כמו חומוס.
8 מוסיפים למחבת את הפסטה ומיץ הלימון ובודקים תיבול. מוסיפים את עלי התרד, מערבבים פעם אחת נוספת ויוצקים על קרם העדשים. מטפטפים עוד מעט שמן זית ומגישים.