צילום׃ Cesarz, ShutterStock

לזניה קלה לילדים

בלי חיתוכים, בלי בישולים ובלי סיבוכים: את הלזניה שמכינים היום ילדים יכולים להכין לגמרי לבד. אתם רק צריכים לפתוח עבורם קופסת שימורים אחת ולהכניס את התבנית לתנור. שעה אחת ויש לכם ארוחה שהקטנים הכינו

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 21/10/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 404 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אוקיי. בואו נשים את זה על השולחן כדי שלא יהיו אי הבנות: הלזניה הזו אינה גורמה. היא לא מנסה להיות ולא תהיה. עכשיו, כשסגרנו את זה ותיאמנו ציפיות, אפשר להגיד מה היא כן: היא לזניה שילדים יכולים להכין לבד, בלי לחתוך, בלי לבשל, בלי להסתבך. היא גם טעימה מאוד. גמדת הבית הגדולה מכינה אותה בכל פעם שמתחשק לה להרגיש ממש גדולה, שמבשלת לבד, וגם כשהזמן לחוץ ואני באמת צריכה את העזרה שלה בהכנת ארוחה. אני יודעת שכל מה שאני צריכה לעשות זה לפתוח בעבורה קופסה אחת ולהכניס לתנור את התבנית. מפעם לפעם אני רואה איך המיומנות שלה משתפרת והיא כבר לוקחת אחריות על הוספת המרכיבים לרשימת הקניות. אצלנו הן הכי אוהבות את הלזניה כמו שהיא, בלי תוספות, אבל אם רוצים, אפשר להוסיף ירקות (שמתבשלים מהר יחסית) בין השכבות. פטריות הולכות מצוין וגם חצילים (מטוגנים או בתנור) אם הילדים אוהבים.

מרכיבים :

1 קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות (800 גרם)

100 גרם רסק עגבניות (קופסה קטנטנה או 3-4 כפות גדושות)

1 כפית סוכר

3 שיני שום כתושות

1 כפית שטוחה מלח

1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס

2 כפיות אורגנו יבש

2 כוסות מים

1 קופסה קוטג'

250 גרם גבינה צהובה מגוררת

קופסה של עלי לזניה

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, סוכר, שום, תבלינים ומים.

2 מכסים תחתית של תבנית בגודל 30X18 ס"מ בכמה כפות של רוטב, בשכבה דקה. מניחים שכבה ראשונה של עלי לזניה. אפשר לשבור חלק מהעלים כדי להתאימם לצורת התבנית.

3 מסדרים שכבות בסדר הבא: מפזרים על פני עלי הלזניה 1 כוס רוטב עגבניות. מניחים בתלוליות קטנות על פני הרוטב שליש קופסה קוטג'. מפזרים באופן שווה 4 כפות גבינה צהובה ומרכיבים עוד שכבה של עלי לזניה.

לזניה הכי קלה - בהכנה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
גמדת הבית מכינה אותה לבד לבד (כמעט)|צילום: אסתי רותם, mako אוכל
לזניה הכי קלה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
לזניה הכי קלה|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

4 חוזרים על סדר השכבות (סה"כ שלוש פעמים) ומסיימים בשכבה של עלי לזניה. יוצקים את הרוטב שנשאר על פני הלזניה ומפזרים את הגבינה הצהובה שנותרה. אופים בחום של 180 מעלות, 40 דקות, ללא כיסוי.

>> ומה אוכלים מחר? הנה התפריט השבועי שלנו לארוחות לילדים

 הכנתם? ספרו לנו איך יצא!