פסטה עם חמאת עגבניות ופירורי לחם
בשביל להפוך עגבניות שרי טובות לרוטב אלוהי לא צריך הרבה - מספיק לצלות אותן בשמן זית וחמאה עם שום ומעט גרגירי כוסברה. הוסיפו לזה פירורי לחם שטוגנו עד פריכות והזהבה יפה - וקיבלתם ארוחה פגז בלי הרבה מאמץ
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
חבילת פסטה (עדיף משהו עם חור באמצע)
לרוטב:
3 כפות שמן זית
2 כוסות שרי תמר, חצויות
כפית פלפל שחור
כפית גרגירי כוסברה
3 שיני שום, חתוכות גס
חצי כפית עד כפית סוכר חום
60 גרם חמאה
מלח
לפירורי הלחם:
שמן רגיל
1 כוס פירורי לחם (עדיף גריסיני אבל גם כל סוג אחר יעבוד)
אופן ההכנה:
1 מחממים את שמן הזית בסיר בינוני ומוסיפים את העגבניות.
2 מוסיפים את הפלפל השחור, גרגירי הכוסברה והשום.
3 מוסיפים את הסוכר החום. מטגנים 2-3 דקות על אש בינונית-גבוהה תוך כדי ערבוב.
4 מוסיפים את החמאה וממליחים. כשהחמאה נמסה מכבים את האש.
5 מכינים את פירורי הלחם: מחממים שכבה דקה של שמן במחבת. מוסיפים את פירורי הלחם ומטגנים קצרות תוך כדי ערבוב, עד שהפירורים זהובים ופריכים. מעבירים עם כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג.
6 מכינים את הפסטה לפי הוראות ההכנה של היצרן. מסננים היטב.
7 יוצקים את הרוטב על הפסטה או מערבבים ביחד בסיר, מחלקים לצלחות ומפזרים פירורי לחם מטוגנים.
התוכנית "ארוחה ביום" עם רותי רוסו משודרת בימי שני ב-10:30 בקשת 12.