צילום׃ אסף רונן, mako אוכל
פסטה עם זוקיני צרוב ופסטו ירוקים וקשיו
מתכון קליל, מרענן וכיפי לפסטה עם זוקיני, שהקטע האמיתי שלו הוא רוטב הפסטו המשגע. אל הבזיליקום מצטרפים עוד שלל ירוקים, ואת הצנוברים מחליפים אגוזי קשיו. חגיגה טבעונית, ובכלל
עופרי זוטא | mako אוכל
| פורסם 13/06/16
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 חבילת פסטה
כ-8 זוקינים, פרוסים לעיגולים ברוחב סנטימטר
מעט שמן זית
לפסטו ירוקים וקשיו:
כוס עלי בזיליקום
כוס עלי כוסברה
חצי כוס עלי פטרוזיליה
1-2 שיני שום (אפשר לוותר או לתגבר לפי הטעם)
מיץ מחצי לימון
חצי כוס קשיו
חצי כפית מלח
חצי כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-220 מעלות.
2 מעבירים את פרוסות הזוקיני לתבנית עם נייר אפייה. בוזקים מעט שמן זית וצולים כ-15 דקות עד לקבלת צבע זהוב ויפה.
3 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.4. מעבדים את כל חומרי הפסטו במעבד מזון עד לקבלת ממרח אחיד. את שמן הזית מוסיפים בהדרגה.
5 טועמים ומתקנים תיבול. מערבבים עם הפסטה ועם הזוקיני ומגישים.
לאתר של עופרי - ערן הגנן