רביולי עזים עם פטריות
רביולי ירוק במילוי גבינת עזים וריקוטה ברוטב פטריות שיטאקה. נימוח ומוגש עם קצף חלב אוורירי
- זמן עבודהשעה ורבע
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
צרור עלי בזיליקום
3 ביצים
400 גרם קמח לפסטה (00 או דורום)
כף שמן זית
50 גרם חמאה
3-4 בצלי שאלוט, קצוצים דק
400 גרם פטריות (שיטאקה, פורטובלו, או שמפיניון)
כף קמח
2 כוסות חלב + כוס חלב להקצפה
כ-100 גרם גבינת עזים חצי קשה (בסגנון קממבר)
כ-50 גרם גבינת ריקוטה
1 חלבון ביצה
פלפל לבן
תימין טרי
מלח
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק לרביולי: מפרידים בין העלים לגבעולים של הבזיליקום. מרתיחים את העלים בכמות קטנה של מים (כוס וחצי) כ-5 דקות. מוציאים מהמים וסוחטים היטב. לא זורקים את המים, הם ישמשו אותנו כבסיס להכנת הרוטב. שמים את הבזיליקום בתוך כלי גבוה יחד עם ביצה אחת ומרסקים עם בלנדר עד קבלת מרקם אחיד.
2 את הקמח שמים על משטח עבודה בצורת "הר געש" – גבעה עם גומה מתוכה. שופכים במרכז הגומה את תערובת הבזיליקום והביצה ואת שאר הביצים. מקשקשים בעזרת מזלג את הביצים שבתוך הגומה עד לקבלת בלילה אחידה. לאט-לאט מוסיפים את הקמח שמסביב. כאשר כל הקמח מעורבב עם הביצים, לשים כ-10 דקות: מקפלים ומותחים את הבצק, עד שמקבלים בצק בצבע ירוק חי. עוטפים בניילון ושמים במקרר למשך חצי שעה.
3 מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית וחמאה. מטגנים את בצלי השאלוט הקצוצים, עד שהם הופכים לשקופים. מוסיפים פטריות חתוכות גס וממשיכים לטגן. כעבור 3-4 דקות, מוסיפים כף קמח, את מי ההשריה של הבזיליקום ו-2 כוסות חלב. מתבלים במלח, פלפל לבן ועלי תימין טרי. מצמצמים כ-10 דקות על אש בינונית.
4 מכינים את המילוי לרביולי: מרסקים בקערה בעזרת מזלג את גבינת העזים ומערבבים אותה עם הריקוטה עד קבלת מרקם אחיד. מתקנים רמת המליחות, אם צריך. הכנת הרביולי: מרתיחים כ-3 ליטר מים (מינימום) עם מלח. בעזרת מכונה לפסטה מרדדים את הבצק כ-12 פעמים: כל פעם מקפלים את הבצק לשלוש, משנים כיוון בהכנסה למכונה ומעלים במספר את עובי הרידודים על מנת להגיע לרמת האלסטיות המקסימאלית. פורסים את הבצק המוכן על פני שטח העבודה. מגלגלים את המילוי לכדורים קטנים ומפזרים אותם על הבצק ברווחים של 5 ס''מ. את השטח סביב המילוי מברישים בעזרת מברשת עם חלבון על מנת להבטיח שהרביולי יידבק. סוגרים את הבצק ומדביקים היטב. חותכים בעזרת סכין או רינג את צורת הרביולי.
5 מרתיחים במים כ-2-3 דקות בסך הכל וישר מעבירים לתוך הרוטב. גם אם הרביולי רק חצי מבושלים, הם ישלימו את הליך הבישול בתוך הרוטב. מבשלים ברוטב על אש נמוכה כ-5 דקות. מעבירים את הרביולי לצלחות חמות. מגישים מיד.
6 להגשה: מקציפים חלב כמו לקפה הפוך. מניחים מעל רביולי קצף חלב וכמה עלי תימין. מגישים מיד.
* אפשר להכין את המנה מבצק רגיל, במקרה כזה, לוקחים ביצה אחת ל100 גרם קמח. להכנת בצק בצבעים אחרים, אפשר להשתמש ברסק עגבניות (לצבע כתום) או דלעת (לצבע צהוב).
* אם הרביולי נפתח תוך כדי בישול, סימן שלא היה סגור היטב. מומלץ להכין רביולי אחד או שניים ולבשל אותם קודם, על מנת לבדוק את ההדבקה.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!