זיטי אל פורנו: מאפה פסטה וכדורי בשר
זיטי בתנור, או באיטלקית זיטי אל פורנו זו אחת המנות הכי איטלקיות שיש וללא ספק המנה הכי זכורה מ"הסופרנוס" - מאפה שכבות עשיר של פסטה וכדורי בשר קטנטנים, שיגרום גם לכם להרגיש כמו מאפיונרים לרגע
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
למעריצי הסופרנוס, השם "זיטי אל פורנו" (זיטי אפוי בתנור), כנראה מזכיר את כרמלה סופרנו או בובי בקלה. באחת הסצנות הזכורות מהסדרה, בובי לא מסוגל להפשיר את הזיטי של אשתו המנוחה קארן ומנסה להיאחז בשריד האחרון שלה - המנה שכל מאפיונר בניו ג'רזי היה חולם לאכול. הזיטי אגב, היא אטריה קצרה וחלולה שבניגוד לפנה, ישרה בקצוותיה. מאחר וקשה להשיג אותה בארץ, אפשר להחליף אותה בפנה ואף אחד לא יתלונן. המתכון מבוסס על מתכון מתוך "ספר הבישול המשפחתי של הסופרנוס".
כדי להפוך את המנה לכשרה, אפשר להחליף את הבשר הטחון בכ-350 גרם טופו מגורר, או להשמיט בכלל את כדורוני הבשר ולהפוך את המנה לחלבית.
מרכיבים :
חבילת פסטה פנה
כוס גבינת פרמזן / פקורינו / פרובולונה, מגוררת
חבילת (250 גרם) גבינת ריקוטה
100-150 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת
לכדורי הבשר:
1/2 ק"ג בשר טחון
1/2 כוס פירורי לחם
ביצה
2 שיני שום, כתושות
חופן גדול של גבינת פרמזן מגוררת
חופן פטרוזיליה, קצוצה
מלח
פלפל שחור
שמן זית לטיגון
לרוטב העגבניות:
2 כפות שמן זית
בצל, קצוץ
3-4 שיני שום, קצוצות
קופסת רסק עגבניות קטנה
1,600 גרם (2 קופסאות שימורים גדולות) עגבניות מרוסקות
חופן עלי בזיליקום או אורגנו
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן. מסננים ומניחים בצד.
2 מערבבים היטב את כל מרכיבי כדורי הבשר, ויוצרים כדורונים קטנים בגודל כפית.
3 מחממים מעט שמן זית במחבת, ומטגנים את כדורי הבשר (אפשר גם בנגלות) עד שהם משחימים מכל הכיוונים. שימו לב שכדורי הבשר עוד יעברו אפייה, אז אין צורך לטגן אותם עד הסוף.
4 מכינים את רוטב העגבניות: מחממים שמן במחבת, מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה ומוסיפים למספר שניות את השום. מוסיפים את רסק העגבניות ואת העגבניות המרוסקות, עלי הבזיליקום, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים מעט את האש ומבשלים מינימום 20 דקות בבעבוע עדין.5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.6. מכינים תבנית גדולה (פיירקס, או תבנית שמתאימה ללזניה, בערך בגודל 22X33 ס"מ) ומתחילים להרכיב את הזיטי: יוצקים מעט מרוטב העגבניות על תחתית התבנית, מפזרים שליש מכמות הפסטה ושליש מכמות כדורוני הבשר. עליהם מפזרים גושי ריקוטה וכחצי מכמות הפרמזן. יוצרים שכבה שנייה: על הפרמזן יוצקים עוד מהרוטב (כשליש כמות) עוד שליש כמות פסטה ושליש כמות כדורוני בשר, גושי ריקוטה והחצי השני של כמות הפרמזן. יוצרים שכבה שלישית: רוטב עגבניות, שארית הפסטה, שארית כדורוני הבשר ושארית הרוטב. מעל הכל מפזרים את המוצרלה המגוררת.
7 סוגרים את התבנית בנייר כסף באופן רופף ואופים כ-40 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד כ-10-15 דקות, עד שהמוצרלה מזהיבה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!