טורטליני טלה, תרד ובשמל ברוטב עגבניות צלויות
מנה איטלקית עשירה ומושקעת - טורטליני עגולים ויפים מבצק פסטה שמכינים לבד, ממולאים להם בבשר טלה ותרד מאודה וכל זה מגיע ברוטב של עגבניות שנצלו בתנור והוקפצו עם קצת שום במחבת. או במילה אחת: אושר
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
לרוטב:
5 עגבניות גדולות בשלות
3-4 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות
למילוי:
1 בצל סגול בגודל בינוני, קצוץ לקוביות קטנות
2 שיני שום קצוצות
2 כפות שמן זית
300 גרם בשר טלה טחון
300 גר תרד טרי
50 גרם חמאה
3 כפות קמח לבן
כוס וחצי חלב
מלח גס, פלפל שחור (לתיבול הטלה)
מלח דק, פלפל לבן, אגוז מוסקט (לתיבול הבשמל)
לבצק:
500 גרם קמח
25 מ"ל שמן זית
חצי כפית מלח
200 מ"ל מים
2 ביצים
אופן ההכנה:
1 חותכים את העגבניות לרבעים מפלטים מסדרים בתבנית מזליפים שמן זית, מתבלים בפלפל שחור גרוס, מלח גס וטימין טרי. מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות ל-15 דקות או עד שהעגבניות משחימות מעט.
2 בסיר מחממים מעט שמן זית ומאדים את הבצל הקצוץ ושתי שיני שום 3 דקות, עד שהבצל נראה שקוף. מוסיפים את הבשר הטחון מתבלים במלח גס ופלפל שחור ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהבשר מוכן – בערך 5 דקות.
3 בסיר אחר מכינים רוטב בשמל: מוסיפים לסיר קטן על אש בינונית 50 גרם חמאה כשהיא נמסה ומקבלת קצת צבע מוסיפים 3 כפות קמח ומערבבים היטב 2-3 דקות. מוסיפים כוס וחצי חלב תוך כדי שימוש במטרפה ומבשלים אגב ערבוב מתמיד על אש קטנה עד שמסמיך – 3 דקות בערך. מתבלים במלח דק, פלפל לבן ואגוז מוסקט.
4 שוטפים היטב את התרד ומאדים בסיר גדול 2-3 דקות, עד שהתרכך ואיבד את רוב נפחו.
5 קוצצים היטב את התרד ובקערה גדולה מערבבים את הבשר, התרד וכמה כפות מהבשמל. דואגים שהמילוי לא יהיה נוזלי מדי. טועמים את תערובת המילוי ואם צריך מוסיפים מעט מלח או פלפל שחור לאיזון. מקררים היטב את התערובת.
6 מכינים את בצק הפסטה: בסיר על אש בינונית שמים את חצי כמות מהקמח (250 גרם) ביחד עם המים, שמן הזית והמלח. מביאים לרתיחה מערבבים כל הזמן עד שמתקבל בצק. מנמיכים את האש וממשיכים בעירבוב כ-10 דקות.
7 מצננים מעט ומעבירים למיקסר, מוסיפים את שאר הקמח ואת הביצים. מעבדים כ-10 דקות עד שמתקבל בצק חלק וקפיצי. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
8 הכנת הטורטליני: מרדדים את הבצק בעזרת מכונת פסטה לעובי אחד לפני האחרון וקורצים עיגולים בגודל של כוס בערך.
9 מורחים את דפנות העיגולים במים או ביצה טרופה כדי שידבקו בסגירה.
10 במרכז כל עיגול בצק מניחים כפית מילוי. מקפלים את עיגול הבצק לחצי ומהדקים היטב. לוקחים את קצות חצאי העיגול, מקפלים בעדינות ומדביקים קצה לקצה לקבלת צורה של טורטליני. מניחים על צלחת (או שתיים) מקומחת היטב עד לבישול.
11 סיום המנה: את העגבניות שנצלו בתנור קוצצים היטב. בסיר מאדים בשמן זית מעט שום קצוץ כחצי דקה, עד שהוא מפיץ ריח נעים וחזק. מוסיפים את העגבניות ומעט מים חמים, מתבלים במלח ופלפל שחור.
12 מבשלים את הטורטליני בסיר גדול עם מים רותחים מומלחים 2 דקות בערך, מסננים ומעבירים לסיר הרוטב. מערבבים בעדינות עד לציפוי עדין של הטורטלינים ומגישים מיד.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.