קנולי עוף טחון אפוי ברוטב עגבניות
מתכון בריאותי משביע ונהדר המשלב פחמימות חלבונים שומנים בריאים וסיבים תזונתיים מהירק בקיצור מנה אחת שמכילה הכול קלה להכנה וטעימה להפליא שאני המצאתי
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
חצי חבילת קנולי (250 גרם)
למילוי:
500 גרם חזה עוף טחון (או הודו נקבה או שילוב)
חופן כוסברה/פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום כתושות
בצל קטן מגורד
ביצה
שליש כף מלח
רבע כף פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה
כף גדושה תבלין קציצות
חצי כפית כורכום (אופציה להוסיף כפית אגוז מוסקט טחון)
שמן קנולה/זית
לרוטב העגבניות:
2 כפות שמן קנולה/זית
בצל קצוץ דק
כף רסק (ריכוז 28-30)
2 עגבניות חתוכות לקוביות (לעצלנים קופסת קוביות עגבניות קטנה (260 גרם))
שליש כף מלח
כפית פלפל שחור
כף גדושה פפריקה מתוקה
כפית מחוקה כורכום (אופציה להוסיף כפית גדושה אורגנו מיובש)
2 כוסות מים רותחים
חופן כוסברה
אופן ההכנה:
שמים בקערה את כל רכיבי המילוי על פי הסדר הרשום חוץ מהשמן, משמנים את היד שמשתמשים בא ללישה בשמן בנדיבות ולשים את תערובת המילוי היטב ממלאים את צינורות הקנולי ומניחים בתבנית עוברים להכנת הרוטב
בסיר קטן או מחבת מחממים 2 כפות שמן על אש בינונית מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה קלה מוסיפים את הרסק מערבבים ומוסיפים את העגבניות והתבלינים ברגע שמבעבע מוסיפים את המים הרותחים מנמיכים את האש ומכסים במכסה נותנים לרוטב בישול של 2-3 דקות(לא יותר)
מפזרים מלמעלה את הכוסברה שלמה ומכבים את הגז
שופכים את הרוטב מעל הקנולי שבתבנית
מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות לחצי שעה מוציאים ושיהיה בתאבון