סלט אטריות אורז עם גזר ובצל ירוק
הנה לכם מתכון לסלט מזין עם אטריות שאפילו לא צריך לבשל: רק מניחים את האטריות בתוך מים רותחים, מחכים עשר דקות וטורפים. בריאות בנוסח אסייתי
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
סלט ממש פשוט, מהיר להכנה וטעים. האטריות - מאורז מלא, הרוטב - סויה מתקתק; במקום להשתמש ברוטב טריאקי תעשייתי, אני מכינה רוטב סויה בעצמי. אני מוסיפה לסויה דבש, מייפל או סילאן, והתוצאה - בריאות בנוסח אסייתי.
מרכיבים (4 מנות):
200 גרם אטריות אורז מלא דקיקות
3 גזרים חתוכים לגפרורים דקים
3 גבעולי בצל ירוק חתוך לרצועות
לרוטב:
1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר דק
3 כפות סויה אמיתית
3 כפות סילאן
כפית שמן שומשום
אופן ההכנה:
1 מניחים את האטריות בסיר ומוסיפים מים רותחים עד לגובה של כ-3 ס"מ מעל האטריות. מכסים ומניחים ל-10 דקות. מסננים וסוחטים מעט, ומניחים להצטנן.
2 בקערה בינונית מערבבים את רכיבי הרוטב ומערבבים.
3 מערבבים את האטריות, הגזר והבצל הירוק בקערה, מוסיפים את הרוטב ומגישים.
ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.