טורטליני במילוי ריקוטה ברוטב פטריות
מתכון לפסטה ביתית ממולאת מבצק דורום עם חמישה סוגי פטריות. ההשקעה תשתלם לכם
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
75 גרם קמח לבן
25 גרם קמח דורום
קורט מלח
2 ביצים
למילוי:
חצי חבילה ריקוטה
מלח ופלפל
שמן זית
תימין
מעט מחית פטריות כמהין
לרוטב:
חמאה ושמן זית, לטיגון
חצי בצל, קצוץ
3 שיני שום, קצוצות
תערובת פטריות (יער, שמפיניון, פורטבלו, פורצ׳יני)
מיכל שמנת מתוקה
תימין
מעט מחית פטריות כמהין
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1 לבצק: שמים בקערת המיקסר את הקמחים, המלח והביצים, מערבבים בוו לישה עד שנוצר בצק (לא יותר), עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.
2 למילוי: שמים ריקוטה בקערה, מוסיפים מלח, פלפל, שמן זית, תימין וקצת מחית כמהין.
3 לרוטב: מחממים מחבת, מוסיפים שמן וחמאה ומטגנים בצל בחום גבוה. מוסיפים שום ומטגנים עד שהבצל והשום נעשים שקופים.
4 מוסיפים פטריות ומקפיצים קצת, מוסיפים שמנת, תימין וקצת מחית כמהין. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
5 מרדדים את הבצק במכונת פסטה לעובי דק. קורצים עיגולים, שמים כפית מהמילוי במרכז כל עיגול ומקפלים לשניים. מסובבים שני קצוות על האצבע ליצירת טורטליני.
6 מרתיחים מים וחולטים את הטורטליני ל-3 דקות. מעבירים לבישול ברוטב ל-2 דקות נוספות, ומגישים.