צילום׃ mako

טורטליני במילוי ריקוטה ברוטב פטריות

מתכון לפסטה ביתית ממולאת מבצק דורום עם חמישה סוגי פטריות. ההשקעה תשתלם לכם

רוי ורסנו | מאסטר שף | פורסם 03/05/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

75 גרם קמח לבן

25 גרם קמח דורום

קורט מלח

2 ביצים

למילוי:

חצי חבילה ריקוטה

מלח ופלפל

שמן זית

תימין

מעט מחית פטריות כמהין

לרוטב:

חמאה ושמן זית, לטיגון

חצי בצל, קצוץ

3 שיני שום, קצוצות

תערובת פטריות (יער, שמפיניון, פורטבלו, פורצ׳יני)

מיכל שמנת מתוקה

תימין

מעט מחית פטריות כמהין

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 לבצק: שמים בקערת המיקסר את הקמחים, המלח והביצים, מערבבים בוו לישה עד שנוצר בצק (לא יותר), עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.

2 למילוי: שמים ריקוטה בקערה, מוסיפים מלח, פלפל, שמן זית, תימין וקצת מחית כמהין.

3 לרוטב: מחממים מחבת, מוסיפים שמן וחמאה ומטגנים בצל בחום גבוה. מוסיפים שום ומטגנים עד שהבצל והשום נעשים שקופים.

4 מוסיפים פטריות ומקפיצים קצת, מוסיפים שמנת, תימין וקצת מחית כמהין. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.

5 מרדדים את הבצק במכונת פסטה לעובי דק. קורצים עיגולים, שמים כפית מהמילוי במרכז כל עיגול ומקפלים לשניים. מסובבים שני קצוות על האצבע ליצירת טורטליני.

6 מרתיחים מים וחולטים את הטורטליני ל-3 דקות. מעבירים לבישול ברוטב ל-2 דקות נוספות, ומגישים.