צילום׃ mako אוכל
מקרונה בסלסה אנשובי
מתכון מהמטבח המרוקאי ספרדי,משהו טעים וחריף שהייתי אוכל כשהייתי ילד אצל סבתא בבית
דולבגז31 | מתכוני גולשים
| פורסם 05/03/14
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
400 גרם ספגטי או פסטה ארוכה אחרת
1 כוס שמן זית
5 שיני שום פרוסות דק
6 עגבניות קלופות ומרוסקות (אפשר משומרות)
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
1 קופסת אנשובי בשמן (65 גרם כולל השמן), קצוצים (לשמור את השמן)
1 פלפל צ'ילי
פלפל שחור טחון טרי
12 זיתים שחורים
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
במחבת גדולה מחממים שמן זית, מוסיפים שום ומאדים עד שהוא מתרכך. אין להשחים את השום.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת הרסק, את האנשובי, צ'ילי ופלפל שחור.
מבשלים כ-45 דקות בסיר לא מכוסה ומערבבים מדי פעם. הנוזלים צריכים להתאדות.
בסוף הבישול מוסיפים את השמן של האנשובי ואת הזיתים.
במקביל מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מערבבים עם הרוטב, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים מיד.