תמונת AVI׃ mako

רביולי בשר בחמאת עשבי תיבול לצד סלט ירוק

כיסוני פסטה ממולאים בבשר טחון שיסבו לכם אושר בכל ביס וביס

עמנואל רוזנצוייג | מאסטר שף | פורסם 31/08/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.4 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לבצק הרביולי

2 כוסות קמח, רצוי קמח פסטה אולם אפשר גם להשתמש בקמח לבן

כוס מים

כף שמן זית

ביצה שלמה

למילוי

שמן זית

חצי בצל קצוץ

200 גרם בשר בקר רזה טחון

2 כפיות בזיליקום יבש

2 כפות עלי תימין

מלח, פלפל שחור גרוס

עלי בזיליקום, חתוכים לסרטים

להשלמת המנה

3 כפות חמאה

גרידה ומיץ מלימון אחד

לגיוון (אופציונאלי)

כוס שמנת

שום קצוץ לפי הטעם

5 עגבניות קלופות ומרוסקות

מלח

פלפל

גבינת פרמז'ן מגורדת

אופן ההכנה:

1 מניחים קערה על סיר מים רותחים (בן-מארי).

2 מכניסים כוס קמח אחת, כוס מים וכף שמן לקערה ומערבבים ללא הפסקה, עד שהתערבות מתגבשת לבצק רך (להקפיד להסיר את הבצק הנקרש מהדפנות).

3 מוציאים את הבצק מהקערה ומתחילים ללוש מיד ליד, באוויר, עד שהבצק מגיע לטמפרטורת הגוף. הבצק מתחיל דביק ונעשה גמיש ונעים למגע.

4 בקערה, פותחים את הבצק, שוברים לתוכו ביצה ומערבבים ביד. הבצק נשבר ונעשה לא אחיד, אולם זה בסדר.

5 מוסיפים את כוס הקמח השנייה ולשים ביד, עד לקבלת בצק אחיד, טיפונת דביק.

6 עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה. אפשר להשתמש בבצק גם לאחר יום.

7 הכנת המילוי: מטגנים את הבצל במחבת במעט שמן זית (חשוב שלא יהיה יותר מידי שמן כדי שהתערובת תהיה יבשה) עד שקיפות. מוסיפים את הבשר הטחון והתבלינים (חוץ מהבזיליקום) ומטגנים על אש נמוכה במשך 10 דקות.

8 מסירים מהאש ומצננים.

9 מרדדים חצי מהבצק על משטח מקומח היטב, עד לעובי של 3-4 מ"מ. להקפיד שכל הזמן יהיה קמח מתחת לבצק ועל המערוך, כדי שהבצק לא ידבק למשטח.

10 עם כוס או רינג בקוטר 5 ס"מ, קורצים עיגולים.

11 בכל עיגול מניחים מעט מתערובת הבשר וכמה סרטים של בזיליקום, מקפלים לשניים ומהדקים היטב את הקצוות. אפשר עם הכוס או הרינג לחתוך את הקצוות המהודקים לקבלת כיסון יפה יותר.

12 שומרים את הכיסונים המוכנים על מגש מקומח, עם מגבת מעל לשמירת הלחות.

13 מרתיחים סיר גדול של מים עם כף מלח.

14 מבשלים מספר כיסונים, כך שהם לא יעלו אחד על השני, עד שצפים. ממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות. זמן הבישול משתנה בהתאם לעובי הבצק המרודד. כדאי לבדוק אחד ולראות שאכן מבושל מספיק.

15 חוזרים על הפעולות עם שארית הבצק.

16 ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את גרידת הלימון והמיץ.

17 את הרביולי המסונן, מטגנים דקה מכל צד, רק עד שמתחיל להתקבל צבע זהוב קל.

18 מטפטפים מעט מיץ לימון ומסדרים בצלחת. על הצלחת מטפטפים מעט מהחמאה בה טוגנו הרביולי.

גיוון:

1 ניתן לתבל את הבשר גם בתבלינים אחרים. צריך רק להקפיד שלא יהיו נוזלים רבים אשר במהלך הבישול יתאדו ויפתחו את הרביולי.

2 ניתן לטגן חצי בצל עד ששקוף, להוסיף חצי כוס שמנת מלח ופלפל ולצמצם בחצי לקבלת רוטב שמנת עדין.

3 לחילופין, אפשר לטגן בצל בשמן זית עד שקיפות, להוסיף שום קצוץ לפי הטעם, עגבניות קלופות ומרוסקות, מלח ופלפל – ולבשל 5 דקות לקבלת רוטב עגבניות קל. אם משתמשים ברוטב עגבניות, אין צורך לטפטף חמאה בעת ההגשה ואין צורך להוסיף גרידת ומיץ לימון לחמאה בעת טיגון הרביולי.

4 מומלץ לגרר גבינת פרמזן בעת ההגשה.