צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

סלט פסטה עם ירוקים ופטה

דגנים מלאים? יש. קטניות? יש. ויטמינים ומינרלים? יש ויש. קבלו את המנה שתיקח רק 15 דקות מזמנכם, ותעשה לכם טוב טוב בבטן ובנשמה

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 17/09/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

חבילה של פסטה מחיטה מלאה

חבילה של ברוקומיני (כ-250 גרם)

כוס אפונה טרייה חלוטה או קפואה מופשרת

150 גרם פטה עיזים

300 גרם עגבניות שרי (כ-20 יחידות)

2 גבעולי בצל ירוק

רבע כוס שמן זית

כף חומץ בלסמי

חצי לימון סחוט

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

2 חולטים את הברוקומיני 2 דקות במים רותחים (החליטה היא במקום בישול) ומעבירים לקערת מי קרח, לעצירת הבישול.

3 פורסים את עגבניות השרי לרבעים וקוצצים את גבעולי הבצל ירוק. מפוררים את גבינת הפטה, מערבבים את כל המרכיבים ומתבלים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

 

>> בשבוע שעבר הכנו לביבות עדשים ושומר משגעות