צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

קציצות וסלסילות פסטה בסיר אחד

האם לא לזה כיוון הטבע, כשיצר את הטליאטלה (התעשייתית, אל תתקטננו) בצורת סלסילה שרק מחכה לקלוט מילוי בשרי? ברור שלזה. רון יוחננוב עם מתכון שהולך להגניב לילדים שלכם את השכל

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 09/06/22 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 373 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חבילת פסטה טליאטלה (מגיעה בצורת מעין סלסילות)

לקציצות:

500 גרם בשר בקר טחון

כוס פירורי לחם

1 בצל מגורר או קצוץ דק

2 שיני שום, כתושות

ביצה

צרור עשבי תיבול (פטרוזיליה או כוסברה), קצוץ

כפית תבלין לקציצות

מלח

פלפל שחור 

לרוטב:

3-4 כפות שמן זית

1 בצל סגול בינוני, קצוץ

5 שיני שום

4-5 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות (או קופסת עגבניות משומרות)

3 כפות רסק עגבניות

1.2 ליטר מים

מעט עלי בזיליקום טריים

מלח

פלפל שחור

כף סילאן

מעט צ'ילי חריף

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי הקציצות לתערובת אחידה. מגלגלים לכדורים.

2  ממלאים את סלסילות הפסטה בכדורי הבשר.

>> מתכונים לראש השנה

3 מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר שטוח, מוסיפים את הבצל והשום ומאדים מעט.

קציצות וסלסילות פסטה - לפני הבישול (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
קציצות וסלסילות פסטה - לפני הבישול|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

4 מוסיפים את העגבניות, הרסק, המים והבזיליקום, מתבלים ומביאים לרתיחה.

5 מסדרים את הטליאטלה הממולאים בסיר. הרוטב אמור להגיע עד לשלושת רבעי מגובהם – אם זה לא קורה מוסיפים מים רותחים.

6 מורידים להבה לבינונית, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה. מדי פעם בודקים את הסיר, ומוסיפים מים רותחים אם צריך.

7 מגישים מיד.

 רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב