צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

ספגטי בולונז

יש מתכונים מהירים לבולונז, ויש כאלה שלוקחים שעות ארוכות ומערבים מספר דו ספרתי של מרכיבים. המתכון הזה הוא איפשהו באמצע, ומספק תוצאה מושקעת וטעימה להפליא

עז תלם | mako אוכל | פורסם 19/10/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.3 600 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 חבילה (500 גרם) פסטה מסוג פטוצ'יני (אפשר גם פפרדלה או לינגוויני)

4 כפות שמן זית

500 גרם בשר טחון

1 בצל בגודל בינוני, קלוף וקצוץ

2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

2 גבעולי סלרי (עם העלים), קצוצים דק

3 שיני שום, פרוסות

2 כוסות יין אדום יבש

1 כף שטוחה רסק עגבניות

קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות משומרות קצוצות

1 עגבנייה בשלה טרייה, חתוכה לקוביות

חופן עלי בזיליקום, קצוצים

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

>> רוצים לזכות בקורס בישול באיטליה על חשבוננו (כולל טיסה, כולל הכל)? לחצו כאן

1 בסיר רחב מחממים ½ מכמות שמן הזית ומטגנים חצי מכמות הבשר תוך כדי ערבוב על אש חזקה, בערך 3 דקות או עד שהבשר מתפורר ומשחים מעט.

2 מוציאים את הבשר, מניחים בקערה בצד ובאותו הסיר משחימים את שאר בשר הטחון באופן זהה ושוב מוציאים.

3 מוסיפים לסיר את שמן הזית שנותר ואז את הבצל, הגזר, הסלרי והשום. מטגנים על להבה בינונית, עד שהם מתחילים להתרכך.

4 מוסיפים לסיר את הבשר המושחם והיין. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית כ-20 דקות, עד שרוב היין מתאדה.

5 מוסיפים את הרסק העגבניות, העגבניות הקצוצות (המשומרות והטריות) וככוס מים עד לכיסוי כמעט מוחלט.

6 מבשלים לפחות 40 דקות על חום נמוך (עדיף שעה) ומערבבים כל כמה דקות, עד שהרוטב מסמיך והטעמים מתמזגים.

7 מוסיפים את עלי הבזיליקום, המלח והפלפל. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

8 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים, מחלקים לצלחות הגשה ומעל כל מנה יוצקים מהרוטב המוכן. מגישים מיד.

לבלוג של עז תלם

>> ויש גם ספגטי קישואים ולימון נהדר

>> ולזניה צמחונית עם אנטיפסטי