נודלס ספייסי
אטריות ברוטב חלב קוקוס
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
100 גרם אטריות קמח, נודלס, שטוחות וצרות (2 מארזים עגולים)
3 כפות שמן קנולה
חצי בצל, פרוס דק
חצי כפית שום כתוש
2 כוסות כרוב חתוך לרצועות קטנות וצרות
חצי גמבה אדומה, חתוכה לקוביות קטנות
2 כפיות שמן שומשום
רוטב:
3 כפות רוטב סויה
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
1 כוס חלב קוקוס
2 כפות רוטב צ'ילי פיקנטי או מתוק, לפי הטעם
תלתלי חביתה:
1 ביצה טרופה
מעט שמן לטיגון
קישוט:
4 כפות בצל ירוק, החלק הירוק, פרוס דק
נבטי צנונית
3 כפות אגוזי קשיו קצוצים גס
אופן ההכנה:
1 מרתיחים מים מומלחים בסיר. כאשר המים רותחים מוסיפים לסיר את האטריות ומבשלים במשך 3 עד 5 דקות, עד שהן מוכנות אך לא רכות מדי.
2 בינתיים מחממים את שמן הקנולה במחבת גדולה או בווק. מוסיפים את הבצל, השום, הכרוב והגמבה. מקפיצים את הירקות בשמן המתובל 3 דקות.
3 מכינים תלתלי חביתה: מטגנים את הביצה במעט שמן במחבת קטנה לחביתה שטוחה. מוציאים, מגלגלים במהודק וחותכים לרצועות דקות.
4 מכינים את הרוטב: שמים בקערית קטנה את כל חומרי הרוטב ובוחשים היטב.
5 סיום המנה: מוציאים את האטריות מהסיר, מנקזים את עודף הנוזלים ומוסיפים אותן למחבת עם הירקות. יוצקים למחבת גם את תערובת הרוטב.
6 מערבבים ומבשלים 2 דקות עד שהרוטב רותח והאטריות חמות מאוד. מזלפים עליהן את 2 כפיות שמן השומשום.
7 מעבירים לצלחת הגשה עמוקה וזורים על המנה בצל ירוק, תלתלי חביתה, נבטי צנוניות ואגוזי קשיו. מגישים מיד.