צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

מבשלים עם הילדים: פסטה אפויה

באמת שאנחנו לא יודעים מה יש לילדים (מסוימים) נגד רוטב, אבל מצאנו אחלה דרך לעקוף את העניין: מבחינתם זו פסטה לבנה, מבחינתנו יש פה ביצים, גבינות ואולי אפילו איזה עשב תיבול קטן

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 05/05/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 61 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

יש שילובים שתמיד עובדים. כמו למשל שניצל ופירה, שניצל ופתיתים, שניצל ופסטה, שניצל ו... הדיאלוג הבא לא לקוח מתוך מערכון של הגשש: "מה אתן רוצות לאכול?", "שניצל ופירה", "אין שניצל", "אז שניצל ופתיתים"... אז התפשרנו על פסטה.


עוד שילוב שתמיד עובד הוא פסטה עם פסטה. אפשרות נחמדה לגיוון הפסטה, שמאפשרת גם הוספה של קצת חלבון לעסק, היא לתת לה צורה של פשטידה (אבל בשום אופן לא לקרוא לה פשטידה כי גמדת המשנה לא אוכלת פשטידה, רק פסטה). אז פסטה אפויה. טוב, האמת שזו באמת פסטה אפויה... אפשר להוסיף גם תירס אם רוצים או כל ירק אחר. אפשרויות מוצלחות הן פטריות, חצילים (קוביות, אחרי קלייה בתנור) ועגבנייה עם בזיליקום.

מרכיבים :

1/2 חבילת פסטה מסוג פנה, או פסטה קצרה אחרת (250 גרם)
1 מיכל קוטג' (250 גרם)
2 ביצים
2 פלפלים קלויים, חתוכים קטן
2 שיני שום, קצוצות
1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת
1/2 כפית עלי תימין יבש
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

לפיזור:

1/4 כוס גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הפסטה 2 דקות פחות מהזמן שמצויין בהוראות ההכנה. מסננים.2. מערבבים בקערה את כל החומרים, מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב.3. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת בגודל 22X22 ס"מ. מפזרים מעל את הגבינה הצהובה. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום.4. אופים בחום של 180 מעלות, 40 דקות.

פסטה אפויה - עם הילדים (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
מאפה פסטה. רק אל תקראו לו פשטידה|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.