סלט פסטה עם אנטיפסטי
משהו קל ונעים ליום קיצי, שיש בו הכל מהכל: פחמימה, ירקות וחלבון. אפשר לאכול אותו חם או קר, בכל מקרה הוא יהיה טעים, משביע, ואפילו די בריא
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 חציל, חתוך לקוביות
שמן זית ומלח גס
1 בצל סגול גדול, חתוך לרצועות
1 בטטה, חתוכה לקוביות או עיגולים
2-3 זוקיני, חתוך לעיגולים
2 פלפלים, חתוכים לרצועות
חבילת פסטה
300 גרם בולגרית
לרוטב:
5 כפות חומץ בלסמי
5 כפות שמן זית
2 כפות סילאן או דבש
2-3 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1 מניחים בקערה גדולה את קוביות החציל, מפזרים מלח ושמן זית, מערבבים היטב ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
2 דואגים שהחצילים מונחים בצורה אחידה, מוסיפים לתבנית את שאר הירקות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
3 אחרי כ-15 דק' מוציאים את הזוקיני. את שאר הירקות משאירים 20-25 דקות נוספות.
4 בינתיים מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים וזולפים קצת שמן זית, למנוע הידבקות.
5 בצנצנת או קערה מערבבים את כל חומרי הרוטב.
6 מניחים בקערה גדולה את הפסטה והירקות הקלויים, יוצקים את הרוטב, מפוררים את הבולגרית בידיים, מערבבים ואוכלים.
* אפשר להוסיף בזיליקום טרי קצוץ או תימין טרי.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!