פסטה עם טופו, ערמונים וקשיו
מנת פסטה לצמחונים, טבעונים וסתם אנשים שאוהבים אוכל טעים - עם טופו מלא בטעמים, בצל מטוגן, ערמונים ואגוזי קשיו, ברוטב מתקתק על בסיס סויה, סילאן ושום. שילוב טעמים שעובד נפלא ביחד
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
אני בדרך כלל מכינה את המרינדה לפי העין, הכמויות שמצוינות הן הערכה. יכול להיות שיהיה צריך לאזן טעמים ע"י הוספה של סויה / סילאן / סוכר חום.
מרכיבים (2 מנות):
לפסטה
חצי חבילת פסטה מבושלת (כ-250 גרם)
150 גרם טופו
1 בצל ענקי או שניים בינוניים
כמה גבעולי בצל ירוק
1 חבילת ערמונים בואקום
חופן עירית קצוצה להגשה (לא חובה, אבל מוסיף צבע וטעם מרענן)
למרינדה
1/4 כוס סויה
1 כף גדושה סילאן
1 כף שמן שומשום
1/2 כפית סוכר חום
1 שן שום קצוצה
חופן אגוזי קשיו טבעיים (לא קלויים) שבורים קצת
אופן ההכנה:
1 מייבשים את הטופו היטב, אפילו מועכים אותו קצת בתוך מגבת נייר כדי לסחוט עוד מהנוזלים. רק בלי אלימות, שלא יתפורר.
2 חותכים את הטופו ומשרים במרינדה. ככל שהטופו יישב יותר זמן במרינדה, ככה הטעם שלו יהיה יותר עשיר. הטופו שבתמונה הושרה (רק) שעתיים וחצי.
3 קוצצים את הבצל לרצועות גסות ומטגנים עד שהוא מתחיל להתקרמל ולהשחים.
4 בינתיים קוצצים את הבצל הירוק והערמונים.
5 מוסיפים את הערמונים (ללא הבצל הירוק) ומטגנים ביחד עם הבצל המקורמל שבמחבת עוד כשתיים-שלוש דקות.
6 בינתיים מוציאים את הטופו מההשרייה ואת המרינדה שומרים בצד. שמים במחבת נקייה 2-3 כפות מהמרינדה ומוסיפים את הטופו ופיסות השום והקשיו מהמרינדה. מטגנים את הטופו עד שהוא משחים ונחרך קצת מכל הכיוונים. מומלץ להוסיף מדי פעם כף או שתיים מהמרינדה למחבת - הטופו יישתה אותה וייקבל טעם נפלא. אל תשתמשו בכל המרינדה, מאחר שנצטרך אותה לרוטב הסופי.
7 כשהטופו מוכן מוסיפים אותו למחבת של הבצל והערמונים, מוסיפים את הבצל הירוק והפסטה המבושלת ושופכים פנימה את שארית המרינדה. מערבבים היטב למשך דקה-שתיים עד שכל הטעמים נספגים בפסטה.
8 טועמים ומוודאים שיש מספיק רוטב. אם אין מספיק, מוסיפים עוד סויה וסילאן ומערבבים שוב.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!* בקרו בבלוג של נופר: לא על החסה לבדה