צילום׃ נופר יערי, לא על החסה לבדה

פסטה עם טופו, ערמונים וקשיו

מנת פסטה לצמחונים, טבעונים וסתם אנשים שאוהבים אוכל טעים - עם טופו מלא בטעמים, בצל מטוגן, ערמונים ואגוזי קשיו, ברוטב מתקתק על בסיס סויה, סילאן ושום. שילוב טעמים שעובד נפלא ביחד

נופר יערי | לא על החסה לבדה | פורסם 28/10/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 69 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אני בדרך כלל מכינה את המרינדה לפי העין, הכמויות שמצוינות הן הערכה. יכול להיות שיהיה צריך לאזן טעמים ע"י הוספה של סויה / סילאן / סוכר חום.

מרכיבים (2 מנות):

לפסטה

חצי חבילת פסטה מבושלת (כ-250 גרם)

150 גרם טופו

1 בצל ענקי או שניים בינוניים

כמה גבעולי בצל ירוק

1 חבילת ערמונים בואקום

חופן עירית קצוצה להגשה (לא חובה, אבל מוסיף צבע וטעם מרענן)

למרינדה

1/4 כוס סויה

1 כף גדושה סילאן

1 כף שמן שומשום

1/2 כפית סוכר חום

1 שן שום קצוצה

חופן אגוזי קשיו טבעיים (לא קלויים) שבורים קצת

אופן ההכנה:

1 מייבשים את הטופו היטב, אפילו מועכים אותו קצת בתוך מגבת נייר כדי לסחוט עוד מהנוזלים. רק בלי אלימות, שלא יתפורר.

2 חותכים את הטופו ומשרים במרינדה. ככל שהטופו יישב יותר זמן במרינדה, ככה הטעם שלו יהיה יותר עשיר. הטופו שבתמונה הושרה (רק) שעתיים וחצי.

פסטה עם טופו, ערמונים וקשיו - מכינים את הטופו (צילום: נופר יערי, לא על החסה לבדה)
משרים את הטופו. משמאל: אחרי השרייה של שעתיים וחצי|צילום: נופר יערי, לא על החסה לבדה

3 קוצצים את הבצל לרצועות גסות ומטגנים עד שהוא מתחיל להתקרמל ולהשחים.

4 בינתיים קוצצים את הבצל הירוק והערמונים.

5 מוסיפים את הערמונים (ללא הבצל הירוק) ומטגנים ביחד עם הבצל המקורמל שבמחבת עוד כשתיים-שלוש דקות.

6 בינתיים מוציאים את הטופו מההשרייה ואת המרינדה שומרים בצד. שמים במחבת נקייה 2-3 כפות מהמרינדה ומוסיפים את הטופו ופיסות השום והקשיו מהמרינדה. מטגנים את הטופו עד שהוא משחים ונחרך קצת מכל הכיוונים. מומלץ להוסיף מדי פעם כף או שתיים מהמרינדה למחבת - הטופו יישתה אותה וייקבל טעם נפלא. אל תשתמשו בכל המרינדה, מאחר שנצטרך אותה לרוטב הסופי. 

7 כשהטופו מוכן מוסיפים אותו למחבת של הבצל והערמונים, מוסיפים את הבצל הירוק והפסטה המבושלת ושופכים פנימה את שארית המרינדה. מערבבים היטב למשך דקה-שתיים עד שכל הטעמים נספגים בפסטה.

8 טועמים ומוודאים שיש מספיק רוטב. אם אין מספיק, מוסיפים עוד סויה וסילאן ומערבבים שוב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!* בקרו בבלוג של נופר: לא על החסה לבדה