תמונת AVI׃ mako

ניוקי ברוטב שמנת מתוקה עם פטריות ובזיליקום

השופטים של מאסטר שף ילדים השתגעו על המנה הזאת. יש לנו הרגשה שגם אתם

ע'די חלבי | מאסטר שף | פורסם 03/05/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 123 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לניוקי:

מלח גס

4 תפוחי אדמה

30 גרם חמאה

חלמון ביצה

קמח

מלח

לרוטב:

4 פטריות שמפיניון קטנות

3 פטריות פורטובלו בינוניות

3-4 עלי בזיליקום גדולים

שן שום קטנה

2 כפות חמאה

כפית שמן זית

3/4 כוס שמנת מתוקה

3/4 כוס חלב

מלח ופלפל שחור

1/4 כפית קינמון

1/4 כפית אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

לניוקי:

1 מחממים תנור ל-250 מעלות ומפזרים מלח גס על תבנית האפייה. שמים את תפוחי האדמה על התבנית ואופים עד שהם מתרככים.

2 חותכים כל תפוח אדמה לשניים ומחכים 5 דקות לצינון.

3מרוקנים את הליבה של תפוחי האדמה ומועכים אותה. מקררים כמה דקות.

4 מוסיפים את החמאה והחלמון ומערבבים ביד על משטח עבודה. מוסיפים בהדרגה קמח עד שהבצק נהיה רך ונעים למגע (לא דביק!). אם הבצק דביק מדי - מוסיפים קמח. אם הוא קשה - סימן שהוא יבש וצריך להתחיל מההתחלה.

5 מחלקים את הבצק לשני חלקים. מגלגלים לעובי של 1.0-1.5 ס"מ וחותכים לרצועות.

6 מחממים מים עד לרתיחה, ומוסיפים את המלח והניוקי. כשהניוקי צף, סימן שהוא מוכן. מוציאים מהמים ומסננים.

לרוטב:

1 חותכים את הפטריות ועלי הבזיליקום לרצועות ואת השום קוצצים דק.

2 ממיסים בסיר חמאה ושמן זית ומטגנים את הפטריות. מוסיפים את השום ומטגנים 2 דקות.

3 מוסיפים את השמנת והחלב ומערבבים עד לרתיחה.

4 מוסיפים את הבזיליקום, מלח, פלפל שחור, קינמון ואגוז מוסקט ומבשלים על אש נמוכה 7-10 דקות. מקררים.

5כשהניוקי מוכן מחממים שוב את הרוטב, מכניסים את הניוקי ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ומגישים חם, עם עלי בזיליקום ואגוז מוסקט.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!