ניוקי ברוטב שמנת מתוקה עם פטריות ובזיליקום
השופטים של מאסטר שף ילדים השתגעו על המנה הזאת. יש לנו הרגשה שגם אתם
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
לניוקי:
מלח גס
4 תפוחי אדמה
30 גרם חמאה
חלמון ביצה
קמח
מלח
לרוטב:
4 פטריות שמפיניון קטנות
3 פטריות פורטובלו בינוניות
3-4 עלי בזיליקום גדולים
שן שום קטנה
2 כפות חמאה
כפית שמן זית
3/4 כוס שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
מלח ופלפל שחור
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
לניוקי:
1 מחממים תנור ל-250 מעלות ומפזרים מלח גס על תבנית האפייה. שמים את תפוחי האדמה על התבנית ואופים עד שהם מתרככים.
2 חותכים כל תפוח אדמה לשניים ומחכים 5 דקות לצינון.
3מרוקנים את הליבה של תפוחי האדמה ומועכים אותה. מקררים כמה דקות.
4 מוסיפים את החמאה והחלמון ומערבבים ביד על משטח עבודה. מוסיפים בהדרגה קמח עד שהבצק נהיה רך ונעים למגע (לא דביק!). אם הבצק דביק מדי - מוסיפים קמח. אם הוא קשה - סימן שהוא יבש וצריך להתחיל מההתחלה.
5 מחלקים את הבצק לשני חלקים. מגלגלים לעובי של 1.0-1.5 ס"מ וחותכים לרצועות.
6 מחממים מים עד לרתיחה, ומוסיפים את המלח והניוקי. כשהניוקי צף, סימן שהוא מוכן. מוציאים מהמים ומסננים.
לרוטב:
1 חותכים את הפטריות ועלי הבזיליקום לרצועות ואת השום קוצצים דק.
2 ממיסים בסיר חמאה ושמן זית ומטגנים את הפטריות. מוסיפים את השום ומטגנים 2 דקות.
3 מוסיפים את השמנת והחלב ומערבבים עד לרתיחה.
4 מוסיפים את הבזיליקום, מלח, פלפל שחור, קינמון ואגוז מוסקט ומבשלים על אש נמוכה 7-10 דקות. מקררים.
5כשהניוקי מוכן מחממים שוב את הרוטב, מכניסים את הניוקי ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ומגישים חם, עם עלי בזיליקום ואגוז מוסקט.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!