פסטה מבושלת ביין אדום
כשראינו את המתכון שרץ ברשת לפסטה מבושלת ביין אדום לא האמנו שזה יעבוד. ניסינו בכל זאת, והתוצאה הייתה פסטה אדומה בטעם עדין ומשובח של יין שלא הצלחנו להפסיק לזלול. מי אמר שצריך לעבוד קשה בשביל גורמה?
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
יש מתכונים שרק כשמכינים אותם מגלים שלא היה להם סיכוי להצליח מלכתחילה. אחרי השמועות שרצו על כך שאפשר לבשל פסטה ישירות ברוטב עגבניות, ולוותר על הטרחה של להרתיח מים, לבשל ולסנן, ומהר מאוד התברר שזו הדרך המהירה והבטוחה לכישלון מחפיר, אפשר להבין מדוע ניגשנו בספקנות מה למתכון שבו מבשלים פסטה ביין אדום. באופן מעורר השתאות, לא נכשלנו. לא רק שהפסטה נצבעה באדום-סגלגל, היא גם ספגה היטב את טעמו של היין, ולכן חשוב כל כך להשתמש ביין שאוהבים לשתות. ולא, שלא יהיו לכם אשליות, אם אתם רוצים כוס יין ללוות איתה את האכילה קנו בקבוק נוסף. אז הנה ההוכחה לכך שלפעמים לדברים שמצילחים כל כך ברשת יש הצדקה. אנחנו ביססנו את המנה שלנו על המתכון הזה, והוספנו לפסטה גבינת פטה ואגוזי מלך, אתם יכולים לעשות כמונו או לחשוב על כל תוספת אחרת שתתאים לפסטה ביין שלכם.
מרכיבים (6 מנות):
5 כוסות מים
3 ו-3/4 כוסות יין אדום (איזה שאוהבים)
חבילת פסטה ארוכה
5 כפות שמן זית
4 שיני שום, פרוסות דק
כפית פתיתי צ'ילי יבש (לא חובה)
50 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס
100 גרם פטה, מפוררת
חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מרתיחים בסיר גדול מים ו-3 כוסות יין ומוסיפים כף מלח.
2 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
3 מסננים ושומרים 1/2 כוס ממי הבישול.
4 מחממים 3 כפות שמן זית במחבת רחבה וכבדה, ומטגנים את השום עם פתיתי הצ'ילי כדקה. שופכים פנימה את מי הבישול עם 3/4 כוס היין הנותרת, מוסיפים פנימה את הפסטה ומערבבים, עד שהנוזלים נספגים כמעט לגמרי.
5 מערבבים פנימה 2 כפות שמן זית, אגוזים, פטה ופטרוזיליה ומכבים את האש.
6 מתבלים במלח ופלפל ומגישים.