פסטה עם שומר, ארטישוק וזיתים
לאחר רבע שעה בשמן זית הסוכרים בשומר מתפרקים והופכים לקרמל עדין
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
500 גרם פסטה ארוכה
1/4 כוס שמן זית
3-2 פקעות שומר (מנוקות מהעלים החיצוניים, הליבה הקשיחה והגבעולים) פרוסות דק
200 גרם תחתיות ארטישוק קפואות ומופשרות (או משומרות בשמן) פרוסות דק
4 שיני שום כתושות
1/3 כוס יין לבן יבש (או 2 כפות מיץ לימון)
מלח ופלפל שחור גרוס
1/2 כוס גבינת פרמזן או פקורינו מגוררת
1/2 כוס זיתי טאסוס מגולענים
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה או עלי בזיליקום קרועים ביד
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן זית בסיר רחב או במחבת גדולה ועמוקה על להבה בינונית. מוסיפים שומר וארטישוק, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות עד שהירקות רכים. מסירים את המכסה, מגבירים להבה לבינונית ומטגנים את הירקות עד הזהבה.
2 מוסיפים שום ומטגנים עד שניחוחו מורגש אך בלי שישחים. מוסיפים יין ומבשלים עד שרובו מתאדה. מתבלים.
3 בינתיים מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה.
4 מסננים את הפסטה ומוסיפים לירקות. מוסיפים גבינת פרמזן, זיתים ופטרוזיליה, מערבבים ומגישים מייד.