צילום׃ OlgaMiltsova, Istock

קציצות עוף ברוטב עגבניות

מנה ביתית מופלאה ומשביעה שלא תרצו להפסיק לאכול

סמדר וקנין | סמדיש | פורסם 02/10/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 1395 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (7 מנות):

400 גרם חזה עוף טחון

צרור פטרוזיליה, קצוץ

צרור כוסברה, קצוץ

בצל, מגורד בפומפייה

תפוח אדמה, מגורד בפומפייה

כף תבלין ראס אלחנות

מעט פלפל לבן

מלח לפי הטעם

כף שמן

 

לרוטב:

4-5 עגבניות

מעט שמן לטיגון

בצל, קצוץ דק

1 פלפל חריף, פרוס

2 כפות רסק עגבניות

פפריקה מתוקה

כורכום

כמון

כף אבקת מרק עוף

2 כפות שום כתוש

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את חזה העוף הטחון עם הפטרוזיליה והכוסברה. מוסיפים את הבצל ותפוח האדמה המגורד ומערבבים.

2 מוסיפים ראס אלחנות, פלפל לבן, מלח לפי הטעם ושמן, מערבבים ומניחים בצד.

3 מכינים את הרוטב: קולפים העגבניות וחותכים אותן לקוביות.

4 מטגנים את הבצל, מוסיפים את העגבניות והפלפל החריף ומערבבים. 

5 מוסיפים רסק עגבניות, 2 כוסות מים חמים, תבלינים ושום כתוש וממשיכים לערבב. מבשלים עד לקבלת רוטב סמיך. לאחר מכן מוסיפים עוד 2 כוסות מים. 

6 יוצרים קציצות קטנות מתערובת העוף ומניחים בזהירות בתוך הרוטב המבעבע. מבשלים כ-20 דקות.

7 מכינים פסטה לפי ההוראות על האריזה, ומגישים עם הקציצות.